farmer g4a69e6ba3 1920

Verraden boerin plaats hartverscheurende oproep op social media

Binnenlandjul 26 2023, 9:00
Het is tijd om de waarheid te vertellen over de onrechtvaardige behandeling van onze hardwerkende boeren door de Nederlandse regering. Een recente LinkedIn-post van Sonja van Rijn, een logopedist en boerin uit Drenthe, legt de schokkende realiteit bloot van hoe het stikstofbeleid van Den Haag onze boeren in de steek laat.
Sonja en haar man runnen een boerderij waar ze 200 koeien houden. Hun dochter werkt hard mee op de boerderij en droomt ervan de zaak over te nemen van haar vader. Maar hun droom wordt bedreigd door de onzinnige classificatie van hun boerderij als een 'piekbelaster'. Deze onrechtvaardige classificatie betekent dat ze onder druk kunnen worden gezet om hun boerderij op te geven.
Sonja's post is een hartverscheurende oproep aan de VVD en het CDA om in actie te komen voor haar en haar gezin. Ze wijst terecht op de absurditeit van het stikstofbeleid van Den Haag. Ze wijst op de ironie dat hun boerderij wordt aangevallen voor milieuschade, terwijl de drukke A28 en de weg naar de vuilverbranding Attero, met een CO2-uitstoot van 1,5 miljoen ton per jaar, ongemoeid worden gelaten.
"Honderden vrachtwagens vol afval uit heel Europa komen dagelijks langs onze boerderij gescheurd. Maar blijkbaar zijn deze twee drukke wegen, de grote vuilverbranding èn de schapen en koeien op het Dwingelerveld minder schadelijk voor de natuur dan onze 100 koeien op onze boerderij," schrijft ze.
Het is een schande dat de stikstofmetingen, die al meerdere keren wetenschappelijk zijn weerlegd, worden gebruikt om boerengezinnen zoals dat van Sonja te dwingen hun land op te geven. Sonja's man zorgt voor de weidevogels en de jonge hertjes. Ze laten een strook mais staan voor de dieren tijdens koude dagen. Hun voortuin is een toevluchtsoord voor vlinders, bijen, koolmeesjes, mussen en spreeuwen. En toch worden ze behandeld alsof ze een bedreiging zijn voor de natuur.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Nederlandse boeren zijn verraden! De globalistische klasse heeft hen de oorlog verklaard. De Dagelijkse Standaard staat echter pal achter onze boeren en neemt het voor hen op. Wij strijden voor onze boeren. Maar daarbij hebben we jouw hulp nodig! Steun DDS, doneer via BackMe, en strijd zij aan zijn met ons tegen de boerenhaters in Den Haag!
Wat deze mensen wordt aangedaan is misdadig. Het is een schande dat de VVD en het CDA, die zouden moeten opkomen voor de belangen van de boeren, hen in de steek laten. Deze partijen hebben de boeren al lang verraden. Het is nu aan óns, gewone mensen, en aan partijen als FVD om wél pal te staan voor onze boeren en voor hen te vechten. Boeren zijn de hart en ziel van ons platteland. Geen enkele overheid heeft het recht hen weg te jagen - zeker niet gebaseerd op leugens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten