shutterstock 2309801959

Yes! Red Bull wil blunderaar Sergio Perez vervangen met Daniel Ricciardo

sportokt 30 2023, 19:00
Het is geen geheim meer: de internationale autosportgemeenschap en journalisten op X (voorheen: Twitter) zijn het erover eens dat het tijd is voor een frisse wind binnen het Red Bull Racing team. En wie kan het hen kwalijk nemen? Sergio Perez, de man die ooit werd binnengehaald als de redder in nood, blijkt nu niets meer dan een blunderaar te zijn. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: Daniel Ricciardo, de Australische snelheidsduivel van AlphaTauri, staat klaar om Perez van zijn troon te stoten.
Laten we de feiten onder ogen zien: Perez heeft een verschrikkelijk jaar achter de rug. Ondanks dat hij nog steeds op de tweede plek in het kampioenschap staat, heeft hij maar liefst 250 punten minder dan zijn teamgenoot Max Verstappen. En laten we eerlijk zijn, na de zomerbreak heeft hij er echt een potje van gemaakt. Met slechts 51 punten sindsdien, is het duidelijk dat Perez de druk niet aan kan.
En dan hebben we Ricciardo. Wat een weekend heeft die man gehad in Mexico! Met een vierde plek in de kwalificatie en een zevende plek in de race heeft hij laten zien wat hij waard is. En dat terwijl Perez al in de eerste ronde uitviel door een botsing. Het is duidelijk: Ricciardo is de man die we nodig hebben.
Laten we eerlijk zijn, slechter dan Perez kan het niet worden. De Mexicaan is werkelijk niet in staat om te gaan met de druk. Haal Ricciardo naar Red Bull, zet Perez in een AlphaTauri, en laat Red Bull volgend jaar weer 'gewoon' kampioen worden. Gebeurt dat niet, dan is het zeer wel mogelijk dat McLaren én Mercedes Red Bull volgend jaar kunnen bedreigen. Elk team heeft namelijk twee competente coureurs nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten