pieter omtzigt 9o1a6893

Omtzigts centrisme: Een maskerade die Wilders en Baudets rechtse realisme overbodig probeert te maken

Opinienov 08 2023, 9:00
In een politiek landschap waar helden opstaan en vallen, wordt Pieter Omtzigt nu bejubeld als de ridderlijke centrist door de Financial Times, volgens hen de man van het volk. Maar laten we niet te snel onze lofzangen inzetten. Want in de schaduw van Omtzigts zogenaamde integriteit, staan ware patriotten als Geert Wilders en Thierry Baudet, wiens onverschrokken strijd voor de Nederlandse identiteit en soevereiniteit een helder contrast vormt met Omtzigts lauwe centrisme.
Het is gemakkelijk om mee te gaan in de lofzang van de Financial Times, die een 'gepensioneerde verpleegster' opvoert als symbool voor de overstap naar Omtzigt. Maar we moeten ons afvragen: wat weten zij nu helemaal van de Nederlandse hartslag? Henny, de verpleegster in kwestie, mag dan wel op Omtzigt stemmen omdat hij een "eerlijke man" zou zijn, maar eerlijkheid alleen maakt nog geen sterk beleid.
De zogenaamde "radicale centrist" Omtzigt lijkt meer een product van mediahype dan een echte politieke krachtpatser. Waar Wilders en Baudet strijden voor de belangen van Nederlanders, voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de verstikkende greep van de EU, lijkt Omtzigt tevreden met het spelen van politiek theater, waarbij hij de aandacht trekt met zijn zogenaamde onthullingen.
Laten we niet vergeten dat echte verandering niet komt vanuit het midden, maar van de randen. Wilders en Baudet zijn niet bang om te zeggen wat gezegd moet worden, om de confrontatie aan te gaan met een establishment dat ons land heeft verkocht aan de hoogste bieder. Zij zijn degenen die daadwerkelijk vechten voor de rechten van de Nederlanders, terwijl Omtzigt te druk is met het cultiveren van zijn imago als de 'gewetensvolle' centrist.
Het "radicale centrisme" van Omtzigt is niets meer dan een verzachtende balsem voor een volk dat schreeuwt om rechtvaardige actie. Terwijl Wilders en Baudet staan voor een onversaagde verdediging van onze cultuur, onze grenzen en onze waarden, biedt Omtzigt ons niets meer dan een middenweg die noch warm noch koud is.
Het wordt tijd dat we deze centrisme-hype doorzien voor wat het werkelijk is: een afleidingsmanoeuvre van de ware kwesties die onze samenleving bedreigen. We moeten niet afgeleid worden door de schijnheilige lofzangen op Omtzigt, maar ons scharen achter de onwrikbare vastberadenheid van Wilders en Baudet. Want alleen door hun onverzettelijkheid kunnen we Nederland weer terugwinnen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In de strijd om onze Nederlandse identiteit en toekomst zijn het niet de zogenaamd 'eerlijke' mannen die ons zullen redden. Het zijn de echte strijders, de ontembare leeuwen van rechts die Nederland weer groot zullen maken. Weg met de lauwheid van het centrisme – het is tijd voor de hete vlam van patriottische passie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten