hqdefault

Kijk! Thierry Baudet houdt zich fier staande bij persoonlijke aanvallen lancerend Nieuwsuur: 'Daarom kunnen wij goed kritiek leveren'

Politieknov 03 2023, 9:05
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet was gisteren te gast bij Nieuwsuur. Hoewel het programma en presentatrice Mariëlle Tweebeeke er alles aan deden om hem te beschadigen, bleef Baudet fier overeind staan. Sterker nog, zoals altijd bij de NPO zagen kijkers eerst en vooral hoe ontzettend bevooroordeeld de media opereren als ze Baudet voor zich krijgen. Baudet liet zich daardoor niet van zijn stuk brengen - en dat was precies de opdracht. Winst dus. UPDATE: the YouTube video (die langer is dan de Twitter-video) die we in dit artikel hebben gezet is door NTR geblockt op YouTube. De NPO heeft YouTube dus opdracht gegeven de video daar te verwijderen. Uit naam van "copyright," van een programma dat gemaakt is met jouw en mijn belastinggeld. Zielig, maar gelukkig hebben we de kortere Twittervideo nog zodat iedereen kan zien hoe hard Nieuwsuur is afgegaan.
Bij Nieuwsuur bleef Baudet werkelijk zonder problemen overeind. Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars probeerden FVD op allerlei manieren te beschadigen, maar geen enkele aanval bleek effectief. Baudet bleef rustig, legde alles kalmpjes uit, en zorgde er zodoende voor dat Nieuwsuur eigenlijk gewoon afging.
Het belangrijkste aanvalspunt was - hilarisch genoeg - dat FVD 'hypocriet' zou zijn omdat sommige FVD'ers in het kartel gewerkt hebben, zowel in de ambtenarij als bij Big Money (de banken). Ze concentreerden zich daarbij eerst en vooral op de nummer vijf van de lijst, Ralf Dekker.
Iedereen weet dat Dekker voorheen één van de topmannen van de Rabobank was. Hij is daar heel uitgesproken over. Sterker nog, vanwege die mooie en indrukwekkende carriere (hij klom op van een laag niveau tot het hoogste niveau) weet hij natuurlijk hoe de bankwereld in elkaar zit, welke rollen verschillende organisaties spelen, en wat de potentiële gevaren zijn voor gewone Nederlanders. Juist daarom spreekt hij met grote regelmaat over dat soort onderwerpen voor FVD.
Maar wat Nieuwsuur betreft was dat juist een teken dat FVD stiekem zélf deel uitmaakt van het partijkartel. Ze zijn dus geen systeemoppositie! Ze hebben zelf... gewerkt om in hun eigen onderhoud te voorzien, en dat betekent dus dat ze automatisch hartstikke fout zijn. 

Echte oppositie

Het was overduidelijk bedoeld om FVD-kiezers ervan te overtuigen dat ze op 22 november thuis moeten blijven. Natuurlijk weten ze bij Nieuwsuur best dat FVD als partij échte oppositie is. Daarom háten ze FVD en met name Baudet juist zo.
Gelukkig bleef Baudet fier overeind staan in deze discussie. Hoe? Hij maakt heel rustig duidelijk dat "systeemoppositie" en "controlled oppositie" niet gaat over welke banen mensen gehad hebben in het verleden, maar wat ze in de politiek doen, wat ze willen, en welke standpunten ze innemen.
Zoals Baudet het verwoordde: "Zacht op de mens, hard op de inhoud." Het probleem met BBB en NSC is niet dat Omtzigt twintig jaar ofzo voor het CDA gewerkt heeft. Dat boeit niet. Waar het om gaat is dat als je nu naar het programma van NSC kijkt, dat je dan niet anders kunt dan concluderen dat hij inhoudelijk héél weinig afwijkt van wat het partijkartel wil.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. We strijden dan ook harder dan ooit tegen het mediakartel en het partijkartel. Maar daar hebben we JOUW STEUN bij nodig. Big Tech doet er namelijk alles aan om ons te slopen. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Nederland te redden!
Zijn onvrede met het kartel is grotendeels persoonlijk, omdat hij niet goed behandeld werd door de VVD en het CDA. Ja, hij wil meer transparantie en "een beter bestuur." Maar wat het échte beleid betreft wil hij feitelijk hetzelfde als de kartelpartijen: hij gelooft in stikstof, klimaat, de EU, de NAVO, en ga zo maar door.
Hetzelfde geldt voor BBB en Caroline van der Plas.
Baudet legde dat heel rustig en vooral heel goed uit. Tweeweege probeerde daar steeds weer gaten in te schieten, in die redenering, maar daar slaagde ze op geen enkele manier in.
Een prima optreden van Baudet.
Overigens waren er dus allemaal verschillende punten waarop Baudet werd aangevallen, onder meer vanwege de voedselboxen die FVD in elkaar probeert te zetten voor mensen die direct voedsel van boeren willen hebben. Het blijkt dat er daar heel af en toe mogelijkerwijs een item bijzit dat ergens anders vandaan komt. Nou, zei Baudet, waar dat kan moet dat absoluut hersteld worden, en waar dat niet hersteld kan worden omdat die producten niet door boeren gemaakt worden in ons land, tja, dan hoort het er gewoon bij. Nou, nou, dat was even een controverse zeg! Wat een geweldig journalistiek onderzoek! (LOL, LMAO)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten