screen shot 2023 10 12 at 110700

Robert Jensen gaat los op kritische Joost Niemoller: "Slijmbal, charlatan, mompelende schlemiel!"

Mediaokt 12 2023, 10:00
Op X is een woordgevecht uitgebroken tussen Joost Niemoller en Robert Jensen. Die twee mannen, die normaal toch wel een beetje darlings van rechts Nederland zijn, pakken elkaar echt heel hard aan. Het begon toen Niemoller opeens Jensen aanviel omdat die met een kritische blik kijkt naar "het narratief" rond de aanslagen van Hamas, de betrokkenheid van Hamas, en de situatie in Gaza. Jensen pikte dat niet en sloeg hard terug.
In zijn Internetshow zei Jensen dat "als je een narratief krijgt in de media, vanaf dag één, na een groot even [...] iets wat vaak heel veel consequenties heeft voor de toekomst, dat eerste narratief klopt niet. Het klopt niet. Dan kun je teruggaan naar zoveel voorbeelden, het is zelfs Pearl Harbor; Roosevelt wist dat het ging gebeuren en heeft er niets aan gedaan." 
Daarop schakelde hij over op de moord op John F. Kennedy, Covid en 11 september. "Wat we geleerd moeten hebben van al deze situaties is: je moet even stilstaan, je moet even rust, je moeten even afwachten. Je moet als het ware even afstand nemen van de explosie die op je afkomst qua informatie."

Niemoller gepikeerd

Dit was tegen het zere been van Joost Niemoller. Niemoller is de laatste dagen hard aan het pleiten voor vergaande militaire acties tegen Hamas én Gaza, en wil dat die militaire acties breed gedragen worden in Nederland, zonder mogelijke kritiek op Israël. Hamas is het kwaad en moet vernietigd worden, iedere Nederlander moet nu honderd procent zij aan zij staan met Israël, aldus Niemoller.
En dus reageert hij vervolgen op de clip van Jensen.
"Noemt hij de Hamas aanslagen nu een event?" vraagt Niemoller retorisch. "Zijn de doden een narratief?"

Jensen: "Charlatan!"

Op zijn beurt heeft Jensen absoluut geen trek in dit soort aanvallen van Niemoller, die natuurlijk impliceert dat Jensen de aanslagen van Hamas niet zo erg vindt.
"Ooit 1 keer afgesproken (op ZIJN obsessieve aandringen) met deze gast," aldus Jensen op X. "Slijmbal, charlatan, mompelende schlemiel. Onverstaanbaar. Is nu ook zo'n linkse woord politieagent."
Want, gaat Jensen verder, met "event" bedoelt hij niets geks. "EVENT=GEBEURTENIS. Duidelijk wat hij [Niemoller dus, red.] probeert te creëren hier. DON'T FUCK WITH THE WRONG MARINE!!!"

Ooit 1 keer afgesproken (op ZIJN obsessieve aandringen) met deze gast. Slijmbal, charlatan, mompelende schlemiel. Onverstaanbaar. Is nu ook zo’n linkse woord politieagent. EVENT=GEBEURTENIS. Duidelijk wat hij probeert te creëren hier. DON’T FUCK WITH THE WRONG MARINE!!!

Joost Niemoller
Joost Niemoller
@JoostNiemoller

Noemt hij de Hamas aanslagen nu een event? Zijn de doden een narratief?

330
Reply
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons ALTIJD hard voor de VREDE. Wij staan pal voor Nederland en voor het Nederlandse volk. Punt. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en houd ons trotse Néderlandse geluid in de lucht!
Later én eerder bekritiseerde Niemoller FVD ook, omdat hij vindt dat die partij agressiever voor Israël moet zijn en onbeperkte militaire acties tegen de Palestijnen moet omarmen. Ook Ongehoord Nederland moest het om vergelijkbare redenen ontgelden, in dit geval omdat ON! het had over "twee strijdende partijen," wat nu objectief gezien natuurlijk waar is, maar waar Niemoller desalniettemin woest om werd. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten