screen shot 2023 10 10 at 122341

Eva Vlaardingerbroek roept op tot bezinning en objectiviteit te midden van oorlogsgeweld

Politiekokt 10 2023, 13:30
In een wereld waar de vlammen van conflict en oorlog snel om zich heen grijpen, blijft één stem opvallend kalm en rationeel te midden van de chaos. Eva Vlaardingerbroek, een bekende opiniemaker, heeft op het sociale mediaplatform X een diepgaande analyse gedeeld over de recente aanslagen in Israël en de daaropvolgende militaire reactie. Terwijl de wereld verdeeld raakt en de trommels van oorlog luiden, roept Vlaardingerbroek op tot bezinning en objectiviteit.
Vlaardingerbroek, bekend om haar scherpe en doordachte analyses, heeft een uitgebreide tweet gedeeld waarin ze de situatie in Israël en de bredere geopolitieke context onder de loep neemt. Ze stelt dat er indicaties zijn dat hooggeplaatste individuen op de hoogte waren van de aankomende aanvallen op Israël, een bewering die, indien waar, schokkende implicaties heeft voor het wereldtoneel.

It’s clear that there are people at the highest level who knew the attack on Israel would happen. An Egyptian intelligence official said Israel ignored repeated warnings of ‘something big’. Israel also has one of the most advanced militaries in the world and works in close…

27.5K
Reply
In haar bericht benadrukt Eva het belang van kalmte en rationeel denken, zelfs in het licht van de verschrikkelijke verliezen en de escalerende situatie. Ze waarschuwt voor het gevaar van het blindelings volgen van oorlogsretoriek zonder eerst de cruciale vraag te stellen: "Wie profiteert hier eigenlijk van?"

Wie steun jij?

In haar tweet kaart Vlaardingerbroek ook vragen aan van mensen die steeds van haar willen weten: "Aan wiens kant sta jij?" Vlaardingerbroeks antwoord daarop? "Allereerst liggen mijn loyaliteiten bij God, Familie, en Land. Dat is Jezus Christus, mijn familie (in Hem) en mijn eigen land."

Zorgen

"Naarmate dit conflict escaleert, zal het radicale jihadistische sentimenten over de hele wereld opzwepen. Vooral in Europa," gaat ze verder. "Ik maak me ernstig zorgen over de mobilisatie van de miljoenen militaire leeftijd hebbende moslimmannen die naar onze thuislanden zijn geïmporteerd. Hamas heeft zojuist aangekondigd dat deze vrijdag de 13e de 'dag van algemene mobilisatie in de Arabische en Islamitische wereld' zal zijn."
En ja, dat is een probleem denkt Vlaardingerbroek. "Met de waanzinnige (en zeer zeker opzettelijke) demografische verschuivingen die we de afgelopen decennium in Europa hebben gezien, waarbij miljoenen moslimmannen van vechtleeftijd zijn geïmporteerd, verwacht ik rellen en zeer waarschijnlijk geweld in heel West-Europa naarmate dit conflict escaleert. Grote steden zullen met name gevaarlijk zijn."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we voor vrede. We zijn tegen terroristen... maar onze belangrijkste doelen zijn a) Nederlandse belangen beschermen en b) een wereldoorlog voorkomen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en houd ons kritisch geluid in de lucht!

Geen WOIII

Belangrijke duiding, natuurlijk, en ze had nog meer te vertellen.
"Ten tweede, wat betreft geopolitieke strategie: ik sta aan de kant van degenen die proberen hun hoofd koel te houden, die geen Wereldoorlog III willen zien beginnen, en die willen dat er zoveel mogelijk onschuldige levens aan beide kanten worden gespaard," legt Vlaardingerbroek uit.
Maar dat is momenteel een enorm probleem. Want, schrijft ze, "ik weet niet of die kant op dit moment zelfs bestaat."
Haar conclusie: misschien dat die kant niet echt bestaat, maar in zoverre dat dit het geval wél is, is dat de kant die zij steunt. Met andere woorden, Vlaardingerbroek staat aan de kant van de mensen die rustig blijven, die willen deëscaleren, en die vooral willen voorkomen dat er een Derde Wereldoorlog uitbreekt.

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten