Kijktip! Oud-VVD minister Hans Hoogervorst zet vraagtekens bij houdbaarheid van de euro in interview met Holland Gold

EUjan 09 2023, 14:30
In een recent interview met Paul Buitink (Holland Gold) liet oud-VVD minister van Financiën Hans Hoogervorst zijn zorgen blijken over de houdbaarheid van de euro. Hoogervorst merkte op dat er in de afgelopen jaren onvoldoende hervormingen hebben plaatsgevonden in Zuid-Europese landen zoals Italië, wat kan leiden tot grote problemen voor de euro. Hoogervorst is van mening dat de ECB in het verleden te ruim monetair beleid heeft gevoerd en vraagt zich af of de houdbaarheid van de euro wel gegarandeerd is.
Hoewel Hoogervorst benadrukt dat stappen uit de euro niet de eerste keuze zou zijn, stelt hij dat dit wel serieus overwogen moet worden. Hij verwijst hiervoor naar landen als Denemarken en Zweden, die wel hebben besloten om buiten de eurozone te blijven. Volgens Hoogervorst had Nederland hier in het verleden ook beter aan gedaan. Helaas voor ons kiest Nederland er altijd voor om het braafste jongetje van de klas te zijn.
Hoogervorst mist in de huidige politiek aandacht voor de kwetsbaarheid van het eurosysteem en stelt dat de euro momenteel geen stabiele munt is. Hij vraagt zich af wat het nut is van de EU als er een "soort lire" als munt wordt gebruikt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De opmerkingen van Hoogervorst zijn opvallend, gezien hij zelf ook minister is geweest in een kabinet dat deelnam aan de eurozone. Toch lijkt hij nu de vraagtekens te plaatsen bij de houdbaarheid van de munt waar Nederland zich bij aangesloten heeft. Het is duidelijk dat Hoogervorst zich zorgen maakt over de toekomst van de euro. Zijn uitspraken zullen het debat over het behoud van de Euro doen opleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten