shutterstock 356234186

RTL Nieuws promoot illegale immigranten-helper als moderne Robin Hood

Politiekjan 09 2023, 15:30
De recente berichten over Pieter Wittenberg, de Nederlander die door Griekenland wordt vervolgd voor het helpen van illegalen immigranten naar Griekenland te varen, hebben de aandacht getrokken van de media. RTL Nieuws heeft Wittenberg gepromoot als een onschuldige 'hulpverlener' die ten onrechte wordt vervolgd, maar is dit wel het hele verhaal?
Het feit dat Pieter Wittenberg door RTL Nieuws neergezet wordt als een onschuldige 'hulpverlener' die ten onrechte wordt vervolgd door Griekenland, is een voorbeeld van hoe de media de waarheid op een links biased manier proberen te presenteren.
Wittenberg was tijdens de periode 2016-2017 actief als schipper in Griekse wateren en hielp illegale immigranten naar Griekenland te varen. Hoewel hij geen geld heeft gekregen voor deze acties en dus niet schuldig is aan mensensmokkel in de strikte zin van het woord, is het wel degelijk kwalijk wat hij heeft gedaan. Door deze illegalen te helpen naar Griekenland te varen, heeft hij het ultralinkse hart boven de Griekse wet geplaatst.
Het is verontrustend om te zien hoe de media proberen om dit soort handelingen te rechtvaardigen en te vergoelijken. Het is belangrijk om te onthouden dat illegalen immigranten niet alleen de Griekse wet overtreden, maar ook de wetten van andere landen waar ze doorheen reizen. Het is de plicht van elk land om deze wetten te handhaven en te beschermen tegen degenen die ze overtreden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff heeft dan ook een héél andere reactie dan RTL Nieuws. "Goed dat deze mensensmokkelaars keihard worden aangepakt. Binnengeloodste vrouwen en kinderen verdwijnen in de prostitutie. Zijn straf kan niet hard genoeg zijn," aldus de FVD'er.
Overigens zou ik, als ik de Griekse ambassadeur was in ons land, toch redelijk nijdig zijn over dit artikel aangezien RTL zijn land wegzet als een soort bananenrepubliek waar het strafrecht wordt ingezet als wapen tegen mensenrechtenactivisten. Hmm.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten