52033625628 e41b090a5b z

Waanzin! Ursula von der Leyen strooit met absurde bedragen: 7,4 miljard euro voor Egypte!

EUmrt 13 , 20:00
Terwijl onze eigen economie kreunt onder de druk van allerlei economische uitdagingen, besluit de Europese Unie doodleuk een zak met maar liefst 7,4 miljard euro uit te delen aan Egypte. Wat een waanzin! Volgens de Financial Times is dit astronomische bedrag bedoeld om het Noord-Afrikaanse land economisch te ondersteunen. Waarom? Omdat we blijkbaar bang zijn dat economische instabiliteit in de buurt van de EU voor problemen gaat zorgen.
Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie zou zelfs naar Caïro afreizen om dit belachelijke pakket formeel aan te kondigen. Alsof ze niet genoeg te doen heeft met het managen van problemen binnen de EU zelf.
En waar gaat al dat geld dan naartoe? Blijkbaar hebben ze bedacht dat ze het kunnen gebruiken om de groeiende stroom Soedanese vluchtelingen in Egypte op te vangen. De EU maakt zich zorgen dat de financiële problemen van Egypte kunnen verergeren door de conflicten in buurland Soedan en de aangrenzende Gazastrook. Daarnaast willen ze ook nog eens de energiesector een handje helpen en de grens met Libië versterken.
Waarom zouden we ons druk maken om de grenzen van Egypte te versterken terwijl onze eigen grenzen nog zo lek zijn als een mandje? Misschien moeten we eerst eens zorgen dat onze eigen boel op orde is voordat we ons gaan bemoeien met de zaken van anderen. Maar ja, dat zou natuurlijk te logisch zijn voor de EU.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Die 7,4 miljard zouden goed gebruikt kunnen worden om problemen binnen onze eigen grenzen aan te pakken. Het is allemaal waarschijnlijk weer nobel bedoeld met allerlei argumenten waarom het oh-zo goed is voor Europa, maar ruim 7 miljard over de balk smijten om een land in Noord-Afrika te laten ontplooien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten