immigrants 4

Chaos! Aanmeldcentrum Ter Apel barst opnieuw uit zijn voegen: "Wachten op een oplossing"

Immigratiemrt 13 , 19:00
Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel blijft een chaos van jewelste. Afgelopen nacht raakte het centrum opnieuw overvol, waarbij de vastgestelde limiet van 2000 personen simpelweg werd genegeerd. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) meldt dit met een zucht van wanhoop. Het exacte aantal mensen blijft echter een mysterie.
Volgens een woordvoerder van het COA is het probleem eenvoudigweg het gevolg van een gebrek aan vertrekken van mensen. Alle beschikbare plekken worden ook nog eens ingenomen door nieuwkomers uit Biddinghuizen. Ook de nachtopvang in 2e Exloërmond gaat binnenkort sluiten.
De bewoners van Biddinghuizen moeten hun koffers pakken en uiterlijk op 7 april vertrekken. Het COA wil het liefst aanstaande zaterdag al deze mensen elders onderbrengen. Maandag wachtten nog zo'n 1100 mensen in Biddinghuizen op hun volgende stap. En wat betreft de overlooplocatie in 2e Exloërmond, met tweehonderd bedden, die moet eind maart ook sluiten. "Het blijft zoeken en afwachten of er oplossingen komen," verzucht de woordvoerder van het COA.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Het COA beweert zijn uiterste best te doen om nieuwe opvanglocaties te vinden. "We proberen mensen in hotels onder te brengen, maar dat verloopt niet bepaald soepel. Veel mensen zijn daar niet blij mee," aldus de woordvoerder. Niet verwonderlijk natuurlijk – de ongecontroleerde instroom van asielzoekers heeft drastische gevolgen voor onze samenleving, die steeds verder lijkt te ontwrichten door dit soort gekkigheid.
Omwonenden gaan dan ook steeds vaker de strijd aan tegen het opvangen van asielzoekers in hun omgeving. Niemand zit hierop te wachten en het wordt hoog tijd dat deze voortdurende puinhoop drastisch een halt wordt toegeroepen. Complete waanzin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten