immigrants 7

Aantal asielaanvragen in Europa bereikt hoogste punt in zeven jaar: Meer dan één miljoen asielzoekers!

Immigratiefeb 29 , 9:00
Het aantal aanvragen voor asiel in EU-lidstaten is het afgelopen jaar met een ongekende 18 procent gestegen, tot een absurde 1,14 miljoen, volgens recente gegevens van het Asielagentschap van de Europese Unie (EUAA). Het is het hoogste aantal aanvragen dat we in zeven jaar tijd hebben gezien, een verontrustend bewijs van de overweldigende en onbeheersbare druk die migratie op ons continent legt.
Syriërs (181.000) en Afghanen (114.000) vormen de grootste groepen asielzoekers. Alsof dat nog niet genoeg ellende is, zien we ook een opmerkelijke stijging in het aantal asielaanvragen van Palestijnen, met bijna 11.600 aanvragen, aanzienlijk meer dan het voorgaande jaar. Duitsland fungeert als de hoofdattractie voor asielzoekers, met maar liefst 334.000 aanvragen, meer dan Frankrijk en Spanje samen. Nederland draagt ook bij aan deze waanzin, met 3 procent van het totale aantal asielaanvragen.
Maar hé, Nederland heeft in verhouding tot verschillende andere Europese landen nou niet bepaald de ruimte om die 3 procent ook daadwerkelijk op te vangen. Zolang we al deze mensen van allerlei gemakken voorzien, behoud je een aanzuigende werking en zal het aantal asielzoekers de komende maanden er echt niet op achteruit gaan. Niet te vergeten dat dit allemaal ten koste van onze eigen inwoners.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Het is ook niet de eerste keer dat we geconfronteerd worden met zo'n massale toestroom aan asielaanvragen. In 2016 waren de aantallen vergelijkbaar hoog, waarbij vluchtelingen Europa overspoelden vanwege de voortslepende burgeroorlog in Syrië. Sindsdien ligt het aantal aanvragen volgens EUAA-cijfers consequent onder de miljoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten