20220125 Tweede Kamer Geert Wilders PVV 1

Geert Wilders (PVV) pleit voor snelle vorming van rechts kabinet: "Heeft lang genoeg geduurd"

Politiekfeb 29 , 8:00
De formatie wil maar niet opschieten, die conclusie trekt ook PVV-leider Wilders">Geert Wilders, die aangeeft snel door te willen met de vorming van een rechts kabinet. "Het heeft lang genoeg geduurd", zegt hij bij aankomst voor een gesprek met informateur Kim Putters. Volgens Wilders zijn PVV, NSC, VVD en BBB "op elkaar aangewezen", mede omdat de meeste andere partijen niet met zijn partij willen regeren.
De vier partijen zijn al wekenlang in gesprek over een rechts meerderheidskabinet, maar Pieter Omtzigt lijkt zijn keutel in te trekken en is naarstig op zoek naar allerlei hazenpaadjes om maar onder regeren met de PVV uit te komen. Verantwoordelijkheid nemen is er vooralsnog niet bij.
De nog jonge partij van Pieter Omtzigt houdt wel de deur open voor andere vormen van samenwerking, maar hoe die er dan uit moet komen te zien, blijft uiteraard weer onduidelijk. Kenmerkend voor Omtzigt, die met allerlei vage ideeën op de proppen komt die alleen maar zorgen voor meer vertraging en ruis op de lijn.
Wilders stelt zich, in tegenstelling tot Omtzigt, constructief op. Zo kwam hij zaterdag met een handreiking aan de andere partijen. Zijn partij was tot dusver fel tegen elke vorm van steun aan Oekraïne, maar is nu toch bereid daarover te praten. De PVV-leider spreekt zelf van "een belangrijke opening" die aangeeft dat het hem menens is om snel tot rechtse samenwerking te komen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Wilders werd aangesproken op het feit dat de PVV-fractie in de Eerste Kamer tegen een nieuw steunpakket voor Oekraïne heeft gestemd. Maar volgens Wilders is daar een logische verklaring voor. "Ik heb gezegd dat we daarover moeten praten," verklaarde hij. De PVV-leider benadrukt dat er niet opeens twee dagen later anders gestemd gaat worden zonder dat er "één woord is gewisseld."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten