chris stoffer sgp 9o1a6897

Formatie: Pieter Omtzigt kan steun SGP voor een centrumlinks kabinet vergeten

Politiekfeb 28 , 9:00
In wat een keiharde reality check lijkt voor Pieter Omtzigt, heeft de SGP duidelijk gemaakt waar ze staan in de politieke schaakpartij die momenteel het Binnenhof in zijn greep houdt. Fractievoorzitter Stoffer heeft zonder omwegen aangegeven aan informateur Kim Putters dat een meerderheidskabinet met GroenLinks-PvdA, onder leiding van Frans Timmermans, niet aan de orde is. In plaats daarvan pleit de SGP voor een stevig centrumrechts kabinet bestaande uit PVV, VVD, BBB en NSC. Omtzigt, kan zijn linkse droomkabinet met steun van de SGP wel vergeten.
De wens van de SGP om afstand te houden van de linkse wind die Timmermans en zijn klimaatbrigade willen laten waaien door het land, is een signaal dat niet genegeerd kan worden. Stoffer is kristalhelder: Nederland schreeuwt om een centrumrechts beleid dat niet alleen de financiën op orde brengt, maar ook de migratieproblematiek en de toekomst van het platteland serieus neemt. Zaken waarop met GroenLinks-PvdA simpelweg geen overeenstemming kan worden bereikt.
Het is een bittere pil voor Omtzigt, die zich had kunnen inbeelden aan het roer te staan van een breed kabinet, waarin hij zijn centristische en hervormingsgezinde politiek kon voeren met steun van zowel links als rechts. Echter, de realpolitik van de SGP maakt duidelijk dat er voor waterige compromissen geen plaats is in de huidige politieke realiteit. Het Nederlandse volk verdient een kabinet dat niet bij elke tegenwind buigt, maar standvastig blijft in zijn principes.
De SGP heeft zichzelf hiermee gepositioneerd als de onverzettelijke bewaker van centrumrechts Nederland, onwillig om bewindspersonen te leveren aan een kabinet dat gedoemd is te verzanden in linkse idealen en onuitvoerbare groene beloftes. Het is een duidelijk signaal dat het tijd is voor daadkracht, niet voor dromerij. Daarom vindt de SGP dat de PVV, VVD, BBB en NSC het met eigen bewindspersonen het moet laten zien.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met het partijkartel en willen we er alles aan doen om Nederland op het rechte, juiste spoor te zetten. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons!
Pieter Omtzigt zal zijn strategie moeten herzien. De steun van de SGP voor een meerderheidskabinet samen met Timmermans kan hij op zijn buik schrijven. De politieke realiteit eist compromisloze keuzes, en het lijkt erop dat centrumrechts Nederland nu aan zet is. Een les in nederigheid voor Omtzigt, en een overwinning voor de kiezers die snakken naar een duidelijke koers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten