20220125 tweede kamer geert wilders pvv 1

Peiling! PVV VERUIT de grootste met 49 (!) zetels, NSC GESLOOPT, Volt en ChristenUnie VERNIETIGD

Politiekfeb 27 , 17:30
Er is een nieuwe peiling van EenVandaag vrijgegeven, en de resultaten ervan zijn ronduit schokkend. De PVV is namelijk veruit de grootste partij van het land. Als de verkiezingen nu zijn zou de club van Geert Wilders uitkomen op maar liefst 49 zetels. Het verschil met de nummer twee? 24 zetels. Ja, dat lees je goed, GroenLinks-PvdA is slechts de helft van de PVV, maar is daarmee desalniettemin de tweede partij van het land.
Als je wilt weten waarom al die kartelpartijen in Den Haag géén nieuwe verkiezingen willen hoef je alleen maar even te kijken naar de nieuwe peiling van EenVandaag. Volgens het programma, dat de peiling heeft uitgevoerd met Ipsos I&O, zou de PVV uitkomen op 49 zetels. Dat zijn er 12 meer dan bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023... en is bijna het dubbele van de nummer twee, GroenLinks-PvdA.
Frans Timmermans en co. kunnen samenwerken om de grootste te worden, maar dat gaat ze niet lukken. 25 zetels. Voor die twee 'grote' linkse partijen samen. Het is eigenlijk gewoon lachwekkend, hoewel Timmermans de humor er zelf vast niet van zal inzien.
Vervolgens is er weer een gat naar de nummer drie. Dat is de VVD, namelijk. Dilan Yesilgöz's clubje komt uit op 19 zetels. Dat zijn er flink wat minder dan op 22 november... maar blijkbaar zijn ze daarmee toch nog de derde partij van ons land. Ongelooflijk, eigenlijk. Zeker omdat er maar bar weinig mensen zijn die vertrouwen lijken te hebben in die partij tegenwoordig. Afijn.
Natuurlijk is het ook leuk om te kijken naar de andere partijen. En wat zien we dan? NSC is totaal in elkaar gestort. Ja, dat lees je goed. De wanstaltige en hypocriete club van Pieter Omtzigt zou nu genoegen moeten nemen met 11 zetels als er verkiezingen waren. 11. Dat is een enorm verval in een paar maanden tijd - en het komt allemaal door Omtzigts ranzige houding in de formatie ten opzichte van de PVV.
Tenslotte verandert er vrij weinig... behalve dan dat het leuk is om waar te nemen dat de nepchristelijke ChristenUnie nog maar 2 zetels heeft en Soros-partij Volt nog maar één. Die partijen zijn daarmee bijna niet bestaand. Ze blijven echt met hangen en wurgen in de Kamer, wat nog meer geldt voor JA21 dat echter nog wel om volstrekt miraculeuze redenen op 1 zetel (?!) staat. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met het partijkartel en willen we er alles aan doen om Nederland op het rechte, juiste spoor te zetten. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons!
Wat dit betekent? Als het partijkartel de mening van het Nederlandse volk enigszins serieus nam zou dit ervoor moeten zorgen dat de PVV heel snel een coalitie in elkaar zet. Maar helaas. Zo werkt het niet in ons land. Het tegendeel is zelfs waar.
En dus moet je ervan uitgaan dat het effect juist is dat de PVV geïsoleerd gaat worden en dat de kartelpartijen gewoon lekker met elkaar gaan formeren. Want nieuwe verkiezingen, die komen er niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten