portraitfactorynl tweede kamer 170

Peiling Maurice de Hond: NSC totaal weggeblazen door opblazen formatie

Politiekfeb 10, 10:00
De Nederlandse kiezer is helemaal klaar met de walgelijke politieke spelletjes van Pieter Omtzigt en zijn NSC. Uit de nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat Omtzigt en de zijnen bij nieuwe Tweede Kamerverkiezingen totaal weggevaagd zullen worden.
Maurice de Hond mocht gisteravond aanschuiven bij Op1 om daar te vertellen wat de impact is van de ranzige spelletjes van Pieter Omtzigt. Die blies deze week de onderhandelingen op met de PVV, BBB en VVD. Het was walgelijk hoe hij dat deed - al helemaal omdat hij als excuus de overheidsfinanciën gebruikte. Dan ben je dus gewoon niet goed bij je hoofd.

NSC vernield door Omtzigt

Gelukkig is er goed nieuws. NSC stort namelijk totaal in elkaar. Nederlanders zijn helemaal klaar met de wanstaltige praktijken van betweter Omtzigt. De man pretendeert voortdurend eerlijk, transparant en open te zijn, maar we hebben nu allemaal kunnen zien dat hij een kartelpoliticus pur sang is.
En is het einde oefening voor de steun van Nederlanders voor Omtzigts partij. Uit de nieuwste peiling van De Hond blijkt namelijk dat NSC op slechts 11 zetels uitkomt als er nieuwe verkiezingen gehouden worden. Ja, dat lees je goed. Van 20 naar 11.
NSC ging al wat naar beneden voor deze week, maar het zijn toch nog eens 4 extra zetels die Omtzigt verliest. "Die zijn terechtgekomen," aldus De Hond bij Op1 gisteravond, "bij de PVV, 1 bij het CDA, en 1 bij BBB."
"Wat er met name gebeurt als je mensen vraagt die NSC hebben gestemd wat ze nu doen, dan zei vorige week zes procent 'ik weet niet wat ik ga stemmen' en nu zegt twintig procent 'ik weet niet wat ik ga stemmen'," zei De Hond daarop. "Dus de overgangen zijn niet allemaal rechtstreeks naar die [andere] partijen gegaan." 
Nee, er is een groot deel van de NSC kiezers die nu gewoon de weg kwijt zijn. Mensen die vorig jaar op 22 november blij op Omtzigt en co stemden en echt hoop hadden op een goede afloop, maar die hun vertrouwen nu zijn kwijtgeraakt.

Weg vertrouwen

Ook heeft De Hond gekeken naar de vertrouwenscijfers. Is het dan zo dat een deel van de kiezers hem gewoon niet meer vertrouwt?
"Ja, dat is zeker zo," aldus De Hond. "Maar ik heb bijvoorbeeld ook gevraagd wat voor kabinet wil je? De mensen die weg zijn gegaan bij NSC zeggen voor tachtig procent die rechtse combinatie en de mensen die gebleven zijn zegt 50 procent nog steeds toch wel die rechtse combinatie. Het is dus heel gepolariseerd ook bij de eigen aanhang."
"Als je naar het vertrouwenscijfer kijkt," ging De Hond daarop verder, "heel lang was hij nummer één. Dat was al iets aan het wegzakken, maar was nog best hoog. Nu zie je dat mensen die NSC hebben gestemd maar nu niet meer, daar[onder] scoort hij nu nog maar een vier."
"De mensen die weggaan bij NSC zijn fors teleurgesteld."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politieke pyromaan Pieter Omtzigt - en het hele walgelijke kartel. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze politieke gedrochten elke dag weer te bestrijden.
Het enige iets van goede nieuws voor Omtzigt is dat hij nog nog altijd een acht krijgt van "de mensen die gebleven" zijn. Helaas voor hem is dat alleen maar 11 zetels waard, niet de 20 waarmee hij 22 november afsloot.
Pieter Omtzigt is er op grootse wijze in geslaagd om zijn partij in slechts 2,5 maand tijd te halveren. Dat doet verder niemand hem na. En waarom? Omdat hij weigert te luisteren naar wat het volk, zelfs zijn eigen kiezer!, wil. De arrogantie is stuitend - maar gelukkig reden voor zijn kiezers om zich van hem af te wenden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten