chicken

Schokkend! Nederlandse pluimvee vernietigd door ranzige kippen uit Oekraïne

Binnenlandfeb 28 , 10:00
De steun voor de oorlog in Oekraïne kost de Nederlandse belastingbetaler bakken met geld. We maken miljarden en miljarden over naar de Oekraïeners. Maar dat is niet het enige economische gevolg. Onze pluimveesector wordt namelijk totaal weggevaagd door onze Oekraïense 'bondgenoten.' Sinds kort mogen Oekraïense boeren namelijk op extreem grote schaal hun ranzige (hun leefomstandigheden zijn erbarmelijk) kippen naar Nederland exporteren. Het gevolg is dat onze eigen pluimveesector in elkaar stort.
Nederlandse pluimveehouders slaan nu alarm. Hun sector staat op omvallen. Ja, het is echt zo erg dat hun hele voortbestaan nu op het spel staat. De reden is simpel. Sinds bijna twee jaar wordt onze markt overspoeld door importen pluimvee - dus kippen - uit Oekraïne. Dat komt omdat er sinds die tijd een "tariefvrije handelsvrijgave" van kracht is. Tot die tijd was die vrijgave er niet. Toen bleek de import beperkt tot 90.000 ton. Daarna nam die import ineens toe naar 218.000 ton.... en die knettergekke invoer - een verhoging van 240%! - neemt alleen maar toe.
(Artikel gaat verder onder deze mogelijkheid om via EerlijkEten vlees te halen bij onze eigen boeren, die gezonde producten leveren, en die hun dieren goed behandelen)
Oekraïne gooit hun kippenvlees voor dumpprijzen op onze markt. Dat doen ze omdat de graanprijs aldaar sterk gedaald is. Onze eigen boeren kunnen daar niet in meegaan, en dus hebben zij nu een serieus probleem.
Dat is natuurlijk wanstaltig. Onze boeren worden letterlijk kapotgemaakt. Ja, dat is letterlijk wat Frans Timmermans wil. Hij zei dat gisteren nog. De tuinbouwsector en de veehouderij moet immers weg uit ons land, zegt hij. "Verplaatst worden" naar elders. Naar Oekraïne, dus.

Mishandeling

Dat is sowieso al erg, maar het wordt nog veel erger als je bedenkt dat die kippen in Oekraïne op wanstaltige wijze behandeld worden. In Nederland hebben we allemaal strenge regels waar pluimveehouders aan moeten voldoen. Ónze kippen zijn héérlijk, maar vooral ook gezond én goed behandeld.
Maar in Oekraïne? Daar doen ze wat ze willen. Die kippen worden daar als ongedierte behandeld... en vervolgens wordt hun vlees zo, hop, bij ons in de supermarkt gelegd.
(Artikel gaat verder onder de banner van EerlijkEten)
Wat te denken van het gebruik van allerlei ranzige chemicaliën en hormonen? In Nederland mag dat spul allemaal niet gebruikt worden, en boeren zijn er bij ons trots op dat ze alles 'puur natuur' houden. Maar in Oekraïne? Welke gestoorde gek denkt dat de kippen daar op eenzelfde manier behandeld worden?
Dus ja, het is vreselijk voor de boeren dat dit gebeurt... maar het is ook vreselijk voor gewone Nederlanders. Voor mensen die een gezond stukje kip van de Nederlandse boeren kunnen eten, maar die in plaats daarvan een opgeblazen ziekelijke kip uit Oekraïne voor de kiezen krijgen. Letterlijk.
Het is wanstaltig.

Voor onze boeren - en onszelf

Natuurlijk moet hier iets aan gebeuren. Dit kan zo niet. Het is walgelijk. Het is ranzig. Het is gewoon misdadig - dat onze eigen pluimveehouders aan de kant worden gezet voor een stel onhygiënische kippen uit Oekraïne. En dat wordt nog erger gemaakt door het feit dat als de kip op een gewone manier behandeld wordt in ons land, erbij vermeld moet worden dat het uit Oekraïne komt... maar als ze er kipschnitzel van maken, dan hoeft dat opeens niet meer. Dan is het zogenaamd een Nederlands product.
(Artikel gaat verder onder deze banner voor EerlijkEten)
Daarom is het belangrijker dan ooit dat wij elkaar steunen. Dat wij Nederlanders bewust eten en goede kippenvlees (en andersoortige vlees) eten. Dat is precies waarom Thierry Baudet en Gideon van Meijeren Eerlijk Eten hebben opgezet. Bij EerlijkEten kun je een Allround Doos kopen met vlees (kip, koe, etc), groenten en koolhydraten. Je doet dat voor een mooie prijs en vers van de Nederlandse boer. EerlijkEten haalt het bij ónze boeren vandaan, stopt het in dozen, en brengt het bij jou op de deurmat.
Natuurlijk hebben we bij EerlijkEten ook speciale vleesboxen, dus alleen met Nederlands vlees. Topvlees. Niks geen afvalbagger, geen dieren die volgespoten zijn met hormonen, allerhande 'vaccins' en andere chemicaliën. Het is heerlijk, hoogstaand vlees. En de prijs bij EerlijkEten is goedkoper dan wat je in de supermarkt betaalt voor aftands vlees uit het buitenland.
Hierdoor steun je de Nederlandse boeren én je zorgt ervoor dat jij en je gezin heerlijk voedsel hebben. Beter dan dit wordt het niet. En laat die mensen in Oekraïne maar 'Oekraïense kippen' eten. Wij eten Nederlands vlees van Nederlandse dieren - afkomstig van Nederlandse boerderijen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten