nuclear power plant and bio pea panoramio

NVDE's angstverhaal over Zeeland: Lobbyisten verspreiden doemscenario's over duurzame energie

Binnenlandfeb 28 , 11:00
In een uitbarsting van ongefundeerde angstzaaierij heeft de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) de provincie Zeeland op de korrel genomen met een bewering die zo absurd is, dat het haast lachwekkend zou zijn als het niet zo'n ernstige ondertoon had. Volgens de NVDE is Zeeland vanaf vandaag "op" wat betreft duurzame energie. Ja, u leest het goed: "op". Volgens de voorzitter van de NVDE, Olof van der Gaag, staat Zeeland voor een bijna onmogelijke opgave om de zware industrie te verduurzamen, gezien deze industrie niet simpelweg kosten kan doorberekenen zoals de bakker om de hoek.
Deze beweringen zijn niet alleen misleidend maar ook gevaarlijk. Ze dienen een agenda die niets te maken heeft met realistische of pragmatische oplossingen voor energievraagstukken, maar alles met het promoten van een doembeeld dat de weg vrijmaakt voor meer wind- en zonneparken die het Zeeuwse landschap zouden verpesten.
De NVDE lijkt te vergeten dat Zeeland thuis is van een van de schoonste en meest betrouwbare vormen van energieproductie die we hebben: kernenergie. De kerncentrale bij Borssele is een toonbeeld van duurzame energie, die niet afhankelijk is van de grillen van het weer of gigantische oppervlaktes land opslokt. FVD Zeeland fractievoorzitter Martin Bos zet de zaken in perspectief met zijn reactie op X: "Zeeland heeft vanaf vandaag geen duurzame energie meer" aldus lobbyclub NVDE voor verschrikkelijke wind- en zonneparken. Natuurlijk niets van waar. Duurzame energie genoeg uit onze prachtige kerncentrale bij Borssele. Dat is pas echt duurzame energie."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met het partijkartel en willen we er alles aan doen om Nederland op het rechte, juiste spoor te zetten. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons!
Het is tijd dat we ophouden met het blind volgen van de angstverhalen van lobbygroepen zoals de NVDE, die erop uit zijn om hun eigen zakken te vullen ten koste van de Nederlandse natuur en het landschap. Laten we ons richten op echte, bewezen en efficiënte vormen van duurzame energie zoals kernenergie, die ons niet alleen van betrouwbare energie voorziet maar ook de natuur spaart. Zeeland, en de rest van Nederland, verdient beter dan te worden misleid door de doemscenario's van een lobbyclub met een verborgen agenda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten