portraitfactorynl de dagelijkse standaard 121 wilders

Geert Wilders hekelt idiote veiligheidsdeal met Oekraïne: "Geen akkoord voor tien jaar afsluiten"

Buitenlandfeb 25 , 17:30
PVV-leider Wilders">Geert Wilders trekt van leer tegen het demissionaire kabinet-Rutte IV, dat zonder blikken of blozen een veiligheidsakkoord van minstens tien jaar heeft beklonken met Oekraïne. Waanzin! Minister Hanke Bruins Slot van Buitenlandse Zaken gooide alle details op tafel over dit langdurige pact, inclusief militaire steun, samenwerking in de defensie-industrie, bijstand bij cyberaanvallen en wederopbouw. Zelfs gerechtigheid staat op het menu. Hoeveel belastingcenten hiermee gemoeid zijn, blijft echter een mysterie.
Wilders, altijd op scherp, vindt het maar niks dat een demissionair kabinet dergelijke langdurige deals sluit. "De oorlog die Rusland twee jaar geleden begon tegen Oekraïne kan niet anders dan illegaal en barbaars worden genoemd. De PVV steunt Oekraïne en is bereid om over iedere vorm van hulp te praten. Maar een demissionair kabinet kan echt geen akkoord voor tien jaar afsluiten." Aldus Wilders via X/Twitter.
CDA’er Derk Boswijk lijkt Wilders' punt te missen en suggereert dat hij de laatste zin even had moeten overslaan. Want ja, Wilders krijgt regelmatig onterecht het etiket 'Poetin-aanhanger' opgeplakt, vooral sinds zijn partij de verkiezingen in november heeft gewonnen en de leiding heeft genomen in de formatie.
Zo ook Frans Timmermans, die zijn zure noot toevoegt door te zeggen dat hij liever niet zou zien dat de PVV-voorman directe invloed krijgt op landsverdediging en veiligheid. "Ik zou niet graag mijn lot in de handen leggen van de bewonderaars van Poetin, noch hier, noch elders," verklaart Timmermans hooghartig.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met deze gestoorde risico's met ons belastinggeld en onze levens. Oekraïne's oorlog is Oekraïne's probleem. Als Amerika gekke spelletjes wil spelen in Oost-Europa moeten ze dat zelf maar regelen. Wij moeten onszelf daar niet voor opofferen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk het Echte Geluid!
Nederland heeft inmiddels meer dan 2,6 miljard euro besteed aan militaire steun voor Oekraïne. Een flinke smak geld die beter gebruikt had kunnen worden om de woningnood aan te pakken of de migratiecrisis te bezweren. Alsof het niet genoeg is, trekt het demissionaire kabinet dit jaar nog eens ruim 2 miljard euro extra uit voor hulp aan de regering in Kyiv. Knettergek!

De oorlog die Rusland twee jaar geleden begon tegen Oekraïne kan niet anders dan illegaal en barbaars worden genoemd. De PVV steunt Oekraïne en is bereid om over iedere vorm van hulp te praten. Maar een demissionair kabinet kan echt geen akkoord voor tien jaar afsluiten.

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Nederland sluit een bilateraal veiligheidsakkoord voor minstens tien jaar met Oekraïne, meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken). telegraaf.nl/nieuws/5430743…

5.2K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten