ukraine battle

Oud-baas NAVO geeft toe: "We besloten al in 2008 dat Oekraïne lid wordt van de NAVO"

Politiekfeb 24 , 13:30
Kijk, de waarheid is dan eindelijk aan het licht gekomen. Wat wij critici van het Westerse beleid ten opzichte van Rusland al jaren zeggen is officieel bevestigd door Anders Fogh Rasmussen. De oud-baas van de NAVO heeft toegegeven in een interview dat de NAVO al in 2008 besloot om Oekraïne lid te maken van de organisatie. Dat terwijl Rusland heel duidelijk en al jaren had gezegd dat dit zou resulteren in oorlog.
"Uiteindelijk is de enige echte veiligheidsgarantie [die Oekraïne gegeven kan worden] NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne, zodat het land beschermd wordt door artikel 5 van het NAVO-verdrag," aldus Rasmussen. Dat is dan ook waarom hij het belangrijk vindt dat de "steun" voor Oekraïne doorgaat op het huidige niveau en mogelijk meer, meer, meer.
Ongelooflijk genoeg werd Rasmussen gevraagd of hij het niet zorgwekkend vindt dat steeds meer burgers in het Westen klaar zijn met deze kutoorlog. "Ja, dat is een zorg," was zijn antwoord. "Dat is waarom we zo snel mogelijk een eind moeten maken aan dit conflict. En de beste manier om dat te doen is door `Oekraïne alle wapens te geven die ze nodig hebben."
Daarbij doelt hij op gevechtsvliegtuigen, zware tanks, en ander materieel. Met andere woorden, de NAVO moet eigenlijk gewoon al haar wapens in Oekraïne stoppen.
Daarop liet Rasmussen weten dat de veiligheidsdeal tussen Oekraïne en de NAVO te vergelijken is met die tussen Amerika en Israël. "We hebben het veiligheidspact met Kiev gemodelleerd op de overeenkomst tussen Amerika en Israël," aldus de voormalige NAVO-topman.

NAVO-bescherming

En toen kwam de echte bekentenis. "In 2008 besloten we al dat Oekraïne lid zal worden van de NAVO," vertelde Rasmussen namelijk trots. Dat hebben we in 2008 al besloten."
Maar daar mag het niet bij blijven, vindt hij. "Het is niet afdoende om dat wederom te herhalen. We moeten meer doen. Ik denk dat de NAVO moet zeggen: 'Oke, we schetsen een roadmap voor Oekraïens lidmaatschap van de NAVO'."
Daarnaast moeten "enkele landen waaronder de VS" in de aanloop naar dat lidmaatschap een document tekenen waarin Oekraïne veiligheidsgaranties wordt gegeven tot ze lid worden." Met andere woorden, het Westen moet garant staan voor de veiligheid van Oekraïne.
Let wel, hij bedoelt niet nadat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voorbij is. Nee, hij zei zelfs nadrukkelijk in het gesprek dat "we moeten uitzoeken hoe we dit kunnen doen terwijl een land al in oorlog is."
Het meest zorgwekkende van alles? Toen hem gevraagd werd wat de Russische reactie daarop zal zijn was zijn antwoord: "Dat maakt me niets uit."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we voor VREDE en voor ons EIGEN land en haar belangen. Nederlandse belastingbetalers en soldaten zijn er niet voor Oekraïne, en ook niet voor Amerika, maar voor Nederland. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor ONS volk en ONS land.

NAVO-leugens

Wat dit bewijst? Dat NAVO-leiders de grootste leugenaars aller tijden zijn - en Westerse politici in het algemeen. Poetin zegt al decennia dat Oekraïne bij de NAVO een rode lijn voor hem is. De NAVO probeerde altijd publiekelijk de boot quasi een beetje af te houden, altijd te doen alsof de Russen de oorlog zomaar uit het niets begonnen.
Niets is minder waar. In 2008 besloot de NAVO om zichzelf, de eigen troepen, en de eigen wapens in Ruslands achtertuin te gaan parkeren, namelijk in Oekraïne. Oekraïne! Een land dat geografisch voor Rusland van levensbelang is voor de eigen veiligheid, al was het maar als buffer, en een land dat een ellenlange historische en extreem diepe verbinding heeft met Rusland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten