thierry baudet julian assange

Kijk! Baudet verdedigt Assange: 'Eindelijk een journalist die zijn werk doet!'

Politiekfeb 24 , 15:00
In een recent optreden bij Ongehoord Nieuws deed Thierry Baudet, de voorman van Forum voor Democratie, wat hij het beste doet: de vinger op de zere plek leggen. En deze keer was het raak. Zijn onderwerp? Julian Assange. De man die meer lef toonde dan de hele westerse pers bij elkaar door de smerige onderbuik van de Amerikaanse oorlogsmachine bloot te leggen.
Baudets woorden sneden hout. Het is wanstaltig, zei hij, over de jacht op Assange. "De vrije pers in het Westen doet allang niet meer zijn kritische werk. Dan héb je eindelijk een journalist die dat doet en die zetten we in het gevang," aldus de FVD'er.
En gelijk heeft hij. In een tijd waarin journalisten liever de status quo handhaven dan uitdagen, deed Assange precies dat en wordt nu gestraft. Baudets observatie dat de vrije pers zijn kritische werk heeft verzaakt, is een bittere pil, maar iemand moet hem slikken.
Wat Assange ons liet zien, was niet zomaar een lelijke waarheid. Het was een spiegelbeeld van onze hypocrisie - bombardementen op burgers, omkoping, en een cynisch machtsysteem dat zichzelf in stand houdt ten koste van alles en iedereen. Assange is niet zomaar een journalist of klokkenluider; hij is het symbool van de strijd tegen een overmacht die er alles aan doet om zijn stem te smoren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor de vrije pers. Dat is dan ook waarom de mainstream media ons haten. En dat betekent dat we jouw hulp nodig hebben. Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor het vrije woord!
Zoals Baudet het verwoordde bij Ongehoord Nieuws, "wat Assange heeft laten zien is hoe ongelooflijk hypocriet en corrupt de Westerse oorlogsmachine is, hoe mensen worden omgekocht, hoe er bombardementen op burgers plaatsvinden... hoe cynisch het machtssyteem eigenlijk is."
Er was de afgelopen 20 jaar maar één journalist die dat écht blootlegde, elke dag weer. Dat was Julian Assange. Alle andere journalisten durfden het niet aan - of werkten zelfs heel blij actief mee aan het verspreiden van Amerikaanse propaganda en leugens. Assange niet. Daar betaalt hij nu de rekening voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten