Australische premier: "Genoeg is GENOEG. We willen Julian Assange TERUG"

Politiekfeb 19 , 17:30
De Australische premier heeft zijn buik vol van de knettergekke vervolging van Julian Assange in Amerika en Groot-Brittannië. Het Australische parlement stemde eerder voor een motie om de VS en het VK te verzoeken Assange naar huis te laten gaan (hij is Australiër). Nu doet de premier van het land er een schepje bovenop.
Het heeft veel te lang geduurd, maar de Australische autoriteiten hebben ein-de-lijk duidelijk gemaakt dat ze opkomen voor hun eigen burger, Julian Assange. Eerst werd er een motie aangenomen en nu zegt de premier dat het over en uit moet zijn met de politieke vervolging van deze beroemde journalist. "Genoeg is genoeg," aldus premier Anthony Albanese.
In eigen land is de steun voor Assange onder gewone burgers extreem groot. Niet zo gek, natuurlijk. Assange is Australiër en de man heeft niets misdaad. Hij heeft als journalist journalistiek bedreven. En daarvoor wordt hij nu vervolgd alsof hij een misdadiger eersteklas is. Een terrorist. Een gevaar voor de mensheid.

Assange: held

Julian Assange is veruit de belangrijkste journalistieke gevangene ter wereld. De man heeft niets misdaan. Wat hij gedaan heeft - zijn carriere lang - is belangrijk nieuws naar buiten brengen; nieuws over de handel en wandel van de Westerse en dan met name de Amerikaanse inlichtingendiensten en defensie. Informatie die heel vaak verborgen blijft, ook over aanvallen op burgers in het Midden-Oosten en geheime en vooral ook heel illegale operaties.
Hij gebruikte daarvoor WikiLeaks. WikiLeaks werd door grote kranten heel blij gebruikt om wat headlines te maken en meer kopieën te verkopen dan wel om meer lezers naar de eigen website te krijgen. Maar toen de Amerikaanse en Britse autoriteiten achter Assange aangingen lieten al die kranten Assange vallen als een blok. Als gevolg hiervan wordt Assange nu al jaren als een terrorist behandeld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor de meningsvrijheid. Een man als Julian Assange is een HELD, niet een TERRORIST. Denk jij daar net zo over? Steun het Vrije Geluid dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons op te komen voor Assange en de persvrijheid!
Eerst zat hij ondergedoken in de ambassade van in Engeland. Sinds 2019 zit hij gevangen in de HM Prison Belmarsh in Londen. Het is echt knettergek wat er gebeurt. Het is een grof schandaal en een directe aanval op de vrijheid van de journalistiek. Op de vrije pers.
Vergis je niet: hoewel Amerika en Europa altijd heel veel kritiek hebben op zogenaamde "autoritaire regimes" bewijst de zaak Assange dat onze Westerse overheden geen haar beter zijn dan de regimes die ze zeggen te haten. Assange is een slachtoffer van de CIA, de NSA, en van allerlei Europese inlichtingendiensten zoals MI6.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten