money geld euro

Gemeentelijke belastingen door het dak: De burger UITGEKNEPEN voor klimaathysterie en asielchaos

Binnenlandfeb 19 , 18:30
Het is weer zover, dames en heren. De bodemloze put van de Nederlandse gemeenten is nog niet verzadigd, en de rekening wordt wederom bij de hardwerkende burger gelegd. De gemeentelijke belastingen zullen naar verwachting met maar liefst 8,5 procent stijgen bericht Goedemorgen Nederland (WNL). Een klap in het gezicht van iedere Nederlander die elke maand weer zijn best doet om rond te komen.
Annemarie van Gaal, niet de minste in financiële kringen, verwoordde het treffend bij WNL Goedemorgen Nederland: "De kosten van gemeenten zijn hoger geworden. Ze rekenen het door. Alles wat huishoudens extra overhouden, wordt zo weer afgesnoept." Een bittere pil die illustreert hoe de burger keer op keer de dupe is van wanbeleid en financieel onvermogen bij lokale overheden.
Waar gaat al dat geld naartoe, vraagt u zich af? Nou, houd u vast: de klimaathysterie en de aanhoudende asielchaos moeten natuurlijk ergens van worden betaald. En waar beter dan uit de zakken van Jan Modaal? In plaats van de broekriem aan te halen, verhogen gemeenten liever de belastingen dan dat ze eens kritisch kijken naar hun uitgavenpatroon.
Het lijkt wel alsof het concept van bezuinigen in het gemeentehuis even zeldzaam is als een kritische noot bij de NPO. Terwijl de burger zijn stinkende best doet om energie te besparen en de eindjes aan elkaar te knopen, gaan gemeenten vrolijk door met geld over de balk smijten voor elk groen droomproject en elke asielzoeker die de gemeentegrenzen oversteken.
Laten we duidelijk zijn: dit is geen pleidooi tegen duurzaamheid of het bieden van hulp aan hen die het nodig hebben. Maar het moet wel betaalbaar en realistisch blijven. De hardwerkende Nederlander mag niet de financiële melkkoe worden voor elke politieke hobby of waanidee van de lokale overheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn bieden we politici als Pepijn van Houwelingen GRAAG een podium. Want in de mainstream media worden ze keihard gecensureerd. Vind jij het belangrijk dat wij dit doen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Echte Rechtse Geluid elke dag weer te verkondigen!
Het wordt tijd dat gemeenten verantwoordelijkheid nemen voor hun uitgaven en prioriteiten stellen die in lijn zijn met de belangen en draagkracht van hun inwoners. Stop met het blindelings verhogen van belastingen en begin met het maken van harde keuzes. Het is de hoogste tijd dat er in eigen vlees gesneden wordt, in plaats van de rekening door te schuiven naar de burger. Nederland verdient beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten