4458143557 64e7cdd3a2 c

Nederlands gasverbruik daalt, maar belastingen blijven de Nederlander wurgen

Economiefeb 01 , 11:00
In een tijd waarin de hardwerkende Nederlander elke cent om moet draaien, blijkt de overheid eens te meer zijn ware gezicht te tonen: dat van een onverzadigbare geldwolf. Ondanks een opmerkelijke daling van het gasverbruik, met Drenthe voorop in de besparingen, blijft de overheid onverminderd de energiebelasting verhogen schrijft de Telegraaf. Dit is niets minder dan een schaamteloze roof op de portemonnee van de burger.
De recente cijfers van Independer tonen aan dat Nederlanders massaal bezuinigen op gas. De crisis heeft ons gedwongen om bewuster om te gaan met energie. Maar wat is de reactie van onze overheid? Meer belasting! In plaats van de burger te belonen voor zijn zuinigheid en inspanningen, straft de regering hem met nog hogere kosten. Want u zal en moet van het gas af! U moet aan de onrendabele warmtepomp of warmtenet. U moet voortaan kou gaan lijden van de wensdenkers in Den Haag.
De gasbelasting, die in 2019 nog €0,42 per kuub was, is nu opgeschroefd naar maar liefst €0,71. En dat terwijl de gemiddelde Nederlander al krom ligt onder de huidige energieprijzen. Deze belastingverhogingen zijn een duidelijk voorbeeld van hoe de overheid de klimaatdoelstellingen van 2050 misbruikt om de staatskas te spekken. De burger wordt het slachtoffer van dit kortzichtige beleid.
Bovendien waarschuwt Independer dat sommige consumenten, zoals chronisch zieken die dagelijks een warm bad nodig hebben, de dupe worden van deze absurd hoge kosten. Maar in Den Haag lijkt niemand zich daar druk om te maken. Zolang de schatkist maar gevuld wordt, kunnen de burgers stikken.
En wat als de gasprijs weer stijgt, zoals in 2022 gebeurde toen Rusland de kraan dichtdraaide? De financiële problemen waar veel Nederlanders toen in terechtkwamen, lijken onze beleidsmakers koud te laten. Zolang ze maar hun klimaatagenda kunnen voortzetten, ten koste van de gewone man.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Deze situatie is niets minder dan een schandelijke uitbuiting van de burger. Het wordt hoog tijd dat de overheid stopt met het blind staren op klimaatdoelstellingen en begint met het zorgen voor haar burgers. De energietransitie mag geen excuus zijn voor financiële uitbuiting en het in gevaar brengen van de welvaart van de Nederlander.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten