money 2724241 340

BELASTINGROOF Gemeenten gooien belastingen extreem omhoog

Binnenlandjan 29, 14:00
Het is te wanstaltig voor woorden, maar gemeenten voeren de gemeentelijke belastingen even flink op. Want ach, Nederlanders kunnen best nóg meer afstaan aan de overheid, toch? Met name de ozb moet eraan geloven. Het gaat om de grootste stijging sinds 2007.
Veel mensen denken dat gemeenteraadsverkiezingen er niet echt toe doen. Nou, als je dat dacht ga je vandaag ontdekken waarom dat heel onnozel is. Heel veel individuele gemeenten hebben namelijk besloten om de gemeentelijke belastingen knettersnel te laten stijgen.
Belastingen voor huizenbezit, afval en riolering gaan zo snel omhoog dat de gemeenten denken er zo, hop, eventjes 13,3 miljard euro mee te kunnen 'verdienen.' Dat is 8,5 procent meer dan een jaar geleden.
Lekker hoor, zo'n 'loonsverhoging' voor de gemeentelijke politiek!
Met name op de ozb wordt flink wat extra geld 'gewonnen' door de gemeenten. Die inkomsten zouden namelijk moeten stijgen met 7,5 procent. In totaal komt de teller daarmee op 5,5 miljard euro te staan. Aan belastinggeld. Voor gemeenten. Van mensen met een eigen zaak of een eigen huis. Zeg maar: een straf omdat je je eigen woning bezit.
Inwoners van Rotterdam moeten het vooral ontgelden. Deze mensen kunnen wel denken dat ze hard voor zichzelf en hun gezin werken, maar niets is minder waar. Ze moeten 13,4 procent meer gaan betalen aan ozb-belastingopbrengsten zodat hun gemeenteapparaat zich in hun euro's kan baden. Lekker hoor.
Ook de afvalstoffenheffing stijgt (6,3 procent extra 'inkomsten' voor gemeenten). Datzelfde geldt voor de rioolheffing. Gemeenten willen daar nog eens 6,6 procent extra aan verdienen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS strijden we ELKE DAG voor MINDER hoge belastingen. Nederlanders betalen al meer dan genoeg aan vadertje staat. Maar dit betekent wel dat we jouw steun nodig hebben. Want alleen met jouw steun kunnen we een vuist maken tegen de knettergekke bestuurders die ons nóg meer willen uitknijpen, zelfs voor de laatste cent die we hebben. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te strijden voor lagere belastingen en tégen de marxistische gekken die denken dat jouw geld aan de staat toebehoort!
Oh wacht, en dan zijn we er nog niet. Want gemeenten heffen ook een verborgen belasting: de kosten voor parkeren. Die worden óók omhoog gegooid. Daar willen de gemeenten, zo, hop, even 11 procent extra aan verdienen in vergelijking met vorig jaar. In met name Amsterdam en Rotterdam hebben ze het over tientallen miljoenen extra - met dank aan autobezitters.
Het is ongelooflijk, maar het is dus niet alleen Den Haag dat de Nederlander steeds meer uitknijpt. Nee, onze eigen gemeenten doen er dapper aan mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten