belastingdienst toeslagen enveloppen

Belastingroof! Fiscus plundert onschuldige Nederlanders voor 130 miljoen euro

Politiekjan 11, 13:00
In een zoveelste vertoning van overheidswaanzin heeft de Belastingdienst zichzelf overtroffen in het uitmelken van de hardwerkende burger. Terwijl u zwoegt om elke cent bij elkaar te scharrelen, heeft de fiscus een nieuwe dieptepunt bereikt: het oneerlijk belasten van betaaltegoeden tot een schokkende 130 miljoen euro.
Ja, u leest het goed. De alom gevreesde Belastingdienst, de Goliath van onrecht, heeft besloten dat uw slapende euro's op de betaalrekening niet veilig zijn. Deze euro's, waarover u al geen rente ontvangt (dankzij het briljante beleid van onze banken), worden nu onderworpen aan een vermogensbelasting. Waar eindigt deze grijpgrage waanzin?
De realiteit is zo bizar dat het lachwekkend zou zijn, als het niet zo tragisch was. Cor Overduin, fiscalist bij Grant Thornton, legt de vinger op de zere plek: "Je betaalt belasting over geld waar je niets voor terugkrijgt, geen rente, alleen kosten." Waar is de logica? Waar is de rechtvaardigheid?
Laten we de feiten onder ogen zien: de Belastingdienst behandelt uw zuurverdiende spaargeld en het kleine beetje geld op uw betaalrekening alsof het een lucratieve belegging is, met een fictief rendement van 0,92%. Een lachertje, aangezien de meeste betaalrekeningen een rente van 0% hebben. Dit is geen belastingheffing; dit is regelrechte diefstal.
Robert Schwarz, belastingspecialist bij PwC, onderstreept het probleem. De impact mag dan per Nederlander verschillen, maar het principe blijft hetzelfde: de overheid steelt van u, en dat zonder blikken of blozen. Verwacht wordt dat deze absurde situatie tot een golf van rechtszaken zal leiden. En terecht! Het is hoog tijd dat de Belastingdienst op zijn plaats wordt gezet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Ben jij ook zo klaar met die walgelijke Belastingdienst? Steun ons dan! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons de wanpraktijken van de Belastingdienst elke keer weer aan de kaak te stellen!
Dit is de zoveelste episode in het drama dat 'vermogensbelasting' heet. Herinneren we ons nog de uitspraak van de Hoge Raad in 2021, waarbij de fiscus werd teruggefloten voor zijn onrechtvaardige belastingpraktijken? Het lijkt erop dat de les niet is geleerd. In plaats van te luisteren naar de stem van rechtvaardigheid, blijft de Belastingdienst koppig vasthouden aan zijn onzalige methoden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten