screenshot 2023 08 05 at 112740

Algemene Rekenkamer is KLAAR met propaganda kartel: 'Schrijf simpele verkiezingsprogramma's'

Politiekaug 05 2023, 13:00
De waarnemend president van de Rekenkamer, Ewout Irrgang, is klaar met de manieren waarop het partijkartel omgaat met verkiezingsprogramma's. Want, zegt hij, er worden voortdurend complexe voorstellen gedaan, die worden dan ook doorberekend, die in feite helemaal niet kunnen. En dat moet stoppen.
Iedereen kent al die complexe verkiezingsprogramma's van tientallen pagina's wel die door de partijen gepresenteerd worden als de verkiezingen eraan komen. Om die programma's zogenaamd dan van een solide basis te voorzien worden er berekeningen gemaakt van de Rekenkamer en vergelijkbare instituten die even bepalen wat de effecten zijn van de plannen, en hoe het uitpakt.
Klinkt allemaal hartstikke leuk. Alleen is één klein probleempje: het is nep. Honderd procent nep. De plannen kunnen vaak helemaal niet, de effecten kunnen helemaal niet zomaar even goed doorberekend worden, en trouwens: na de verkiezingen worden er 'compromissen' gesloten waardoor die 'door doorberekende programma's' op de vuilnisbult worden gegooid.
De waarnemend president van de Rekenkamer, Wouter Irrgang, is er dan ook helemaal klaar mee. Zijn organisatie wil dat er "simpele verkiezingsprogramma's" komen. Als aanvullende reden stelt hij dat er door personeelstekorten bij de overheid kleinere marges zijn. "Dat maakt dat niet alles wat je zou willen ook uitvoerbaar is."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Natuurlijk weten politici dit ook, zeker de leden van het partijkartel. Toch moet zo'n Irrgang publiek gaan met deze oproep - omdat hij weet dat het partijkartel lak heeft aan deze situatie en alles gewoon blijft uitbuiten voor electoraal succes. Als ze moeten liegen? Prima! Who cares?
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS weten we dat de politiek voortdurend liegt en bedriegt. Wij berichten daar élke dag over - anders dan het mediakartel dat één kartel vormt met het partijkartel. Maar daar hebben we jouw steun bij nodig! Want het hele kartel doet er alles aan om jouw favoriete website te slópen. Steun ons! Doneer via BackMe en help ons een vuist te maken tegen het kartel!
Overigens is er wel één belangrijk punt. Als er zoveel personeelstekorten zijn waardoor 'complexere maatregelen' niet kunnen - zoals de btw op bepaalde goederen verlagen - dan heb ik nog veel beter idee: schaf de BTW af. De overheid moet krimpen. De staat geeft veel te veel geld uit, de belastingdruk is VEEL te hoog... en als je de overheid laat krimpen is er ook nog eens minder personeel nodig waardoor de 'personeelstekorten' vanzelf verdwijnen.
Zo raar dat zo'n Rekenkamer niet met dát voorstel komt he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten