Econoom Lex Hoogduin waarschuwt voor 'noodzakelijke' besparingen: 'tussen de 20 en 30 miljard euro'

Econoom Lex Hoogduin waarschuwt voor 'noodzakelijke' besparingen: 'tussen de 20 en 30 miljard euro'

Als je denkt dat het kabinet de komende jaren iets kan doen voor Nederlanders vergis je je totaal. Dat zegt econoom Lex Hoogduin tenminste. Volgens hem moet Den Haag heel snel tussen de 20 en 30 miljard euro besparen. Waarom? Omdat "het structurele tekort volgens Europese afspraken terug [moet] naar maximaal één procent." Ah ja. Europese afspraken.

Bereid je er maar alvast op voor! De komende jaren gaat het kabinet vrijwel zeker flink bezuinigen. Niet op achterlijke onderwerpen als 'stikstof' en 'het klimaat', natuurlijk, maar op zaken die écht van belang zijn voor ons. Dus op, ik noem maar wat: onderwijs. En natuurlijk op zorg. Op de manier waarop we omgaan met ouderen. Op de wijze waarop we de steeds groter wordende groep armen kunnen steunen.

Want ja, dat is het enige dat je kunt concluderen deze uitspraken van econoom Lex Hoogduin, die zegt dat er bezuinigd moet worden. Niet omdat 'we' dat zo graag willen, maar omdat dit geëist wordt door de EU. Let wel, hele horden EU-lidstaten hebben lak aan dit soort gemaakte "afspraken," maar wij in Nederland dienen onszelf er natuurlijk wél aan te houden.

Of anders.

Dat brengt me wel bij een puntje: anders wat? Als we moeten bezuinigen omdat wij dat willen, omdat we denken dat we onszelf op termijn anders serieus in de problemen brengen, dat is één ding. Maar als dit 'van Europa moet,' waarom zouden we ons daar iets van aantrekken? Heel veel andere landen doen dat ook niet, en het heeft bar weinig impact op ze.

Het is "onvermijdelijk" omdat we ons iets aantrekken van de "Europese afspraken" waar veel andere landen dat totaal oninteressant vinden. Niet zo gek, natuurlijk, want aangezien de ECB lekker euro's blijft bij printen, zijn dit soort 'tekorten' allemaal flauwekul. Het is alleen op papier. Voor de rest is de waarde nihil.

Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.

Overigens zegt Hoogduin ook dat "een deel" van de "besparingen" moet komen door lastenverzwaringen. Hij wil dus dat de belastingen omhoog gaan voor mensen die keihard werken en nu al steeds minder overhouden door de totaal uit de hand gelopen inflatie.

Het is bizar, belachelijk, en vooral ook onacceptabel.

Lees meer over:
belastingen armoede

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties