Thierry Baudet FILEERT mythe rond Navalny: 'Het is een Indianenverhaal'

Politiekfeb 20 , 8:30
Gisteravond bij Forum Inside heeft Thierry Baudet de mythe rond Alexei Navalny op brute wijze gesloopt. De FVD-leider fileerde het verhaal rond Navalny TOTAAL. "Het is een Indianenverhaal," aldus Baudet, waarna hij aantoonde dat álles rond de man en zijn zogenaamde 'gevaar' voor Poetin onzin is.
"Dat novitsjokverhaal, dat is echt een Indianenverhaal," aldus Baudet gisteravond bij Forum Inside tegen mede-gastheer Ralf Dekker en gasten Joost Niemoller en Sid Lukkassen. "Navalny zou een levensgevaarlijke bedreiging zijn voor Poetin. Nou, dat blijkt nergens uit. Hij heeft nooit veel stemmen gehaald of een grote beweging opgezet."
Ja, ging Baudet verder, "[Navalny] was wel een dissident, zeker, maar het is ten eerste vreemd dat hij als pro-Westers werd gezien, gezien zijn ideeën. Maar ten tweede niet echt een bedreiging dus voor Poetin. Ten derde, dan wordt hij dus 'vergiftigd' of in ieder geval wordt hij ziek... met een middel, zogenaamd waarvan een half jaar of een jaar daarvoor al is aangetoond dat het niet dodelijk is."
Dat slaat dus op novitsjok. In het Westen doen media alsof dat het dodelijkste gif ter wereld is, maar dat is je reinste onzin. Alleen een dikke mongool gebruikt dat middel om mensen om het loodje te leggen.
En dat verhaal rond de vergiftiging van Navalny is sowieso raar, aldus Baudet. Want op een gegeven moment "werd hij onwel. Dat zou dan zijn omdat men hem kennelijk wil vermoorden volgens het Westen. Maar dan geeft Rusland toestemming om een noodlanding uit te voeren voor de man die ze kennelijk willen vermoorden, en daarna vliegen ze hem snel naar een privékliniek in Berlijn om hem te behandelen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS willen we het ECHTE NIEUWS brengen over ELK onderwerp - ook over Rusland. Vind jij dat belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Echte Geluid te verkondigen, elke dag opnieuw!
"Allemaal om hem te vermóórden?" lachte Baudet daarop sarcastisch. "Dat is toch een totaal onzinverhaal? Het is een Indianenverhaal. Een James Bondverhaal. Als ze iemand willen vermoorden dan hebben geheime diensten heel veel manieren, die zijn heel effectief hoor kan ik je vertellen."
Overigens liet Baudet ook enkele video's zien van toen Navalny politiek actief was in Rusland en de staat opging. Die filmpjes maken duidelijk dat de man een extreemrechtse mafkees was, zelfs met nazi-sympathieën. Hij maakte een 'reclamevideo' voor de 'vernietiging van insecten' (waarmee hij Moslims bedoelde), en marcheerde trots met nazi's met hakenkruizen door de straten van Rusland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten