portraitfactorynl raisa blommestijn 81

Luister! Twitter Space met Raisa Blommestijn over Poetin interview van Carlson

Mediafeb 10 , 9:00
De koningin van rechts Nederland, Raisa Blommestijn, heeft gisteravond een bijzonder interessante Space gehouden op X (voorheen: Twitter) over het interview van Tucker Carlson met Vladimir Poetin. Raisa's Space is het beluisteren meer dan waard. Ze dook diep in de materie en legde uit waarom het a) belangrijk is om het interview te kijken en 2) waarom Poetin anders was dan Westerse politici.
In het Westen roepen politici en media dat het allemaal heel erg is wat Carlson gedaan heeft. De president van een "vijandig land" interviewen? Hoe durft hij! Natuurlijk verkeren wij officieel niet in staat van oorlog met Rusland, maar blijkbaar officieus wél. En dus is met Poetin praten héél erg.
Raisa denkt daar heel anders over. Zoals zij uitlegde in de Space is het juist belangrijk om te ontdekken wat een man als Poetin denkt. Hij is immers de leider van een enorm groot land - een land dat indirect (blijkbaar) in oorlog verkeert met de NAVO. 
Wat haar opviel is dat Poetin heel rustig is en dat hij bij het begin van het interview een lange les in de geschiedenis gaf van het gebied - vanuit het Russische perspectief. "Ik weet natuurlijk niet of alles wat hij zegt helemaal klopt," zei Raisa, maar het feit dat hij in ieder geval de tijd neemt om zo diep de materie in te duiken zegt heel veel voer hem.  
Daarnaast, zei ze, maakt het ook duidelijk dat er iets is dat wij vreselijk missen in het Westen, en zeker in Nederland: politici die op zo'n degelijke, rustige manier uitleggen wat hun visie is op een belangrijk onderwerp.
Natuurlijk kreeg Raisa ook bezoek in haar space van anderen, waaronder - jawel - ondergetekende. Wat mij het meest opviel was het gebrek aan emoties bij Poetin. Carlson zei een paar keer dat Poetin vast "gefrustreerd" moest zijn of iets dergelijks door gedrag van het Westen, maar de Russische president reageerde daar elke keer weer op door te zeggen dat dergelijke gevoelens er helemaal niet bij komen kijken.
Nee, waar het hem om gaat is: politieke belangen. De behandeling van volkeren. De geschiedenis.
Het was een mooie Space. Toen ze begon wilde Raisa er een half uur of driekwartier voor vrij maken, maar uiteindelijk duurde de Space anderhalf uur. Geweldig, natuurlijk, want het betekent dat het een mooie Space was met goede punten van zichzelf én van haar gasten.
Het was een verademing om naar te luisteren. En natuurlijk betekent dit dat we wederom een oproep doen aan onze lezers om haar actief te steunen. Raisa is uw steun meer dan waard. Ze gaat op pad met boeren, maakt live podcasts zoals gisteravond, en ga zo maar door. Maar dit betekent wel dat ze steun moet krijgen van ons allemaal. Doneer aan haar via BackMe en stel haar in staat om dit belangrijke werk te blijven doen, elke dag opnieuw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten