screen shot 2024 02 02 at 115333jpg

Raisa Blommestijn is bij boerenacties in Gelderland: 'Ze zeggen wat hun rode lijn is. Gaat de overheid er overheen dan...'

Binnenlandfeb 02, 13:00
Boeren in Gelderland zijn KLAAR met het Europese wanbeleid. Ze zeggen dat, als de overheid over hun rode lijnen gaat, er meer, harde acties "met troep" komen. Dat bericht Raisa Blommestijn op X (Twitter), waar ze live verslag doet van de heldhaftige acties van onze boerenhelden.
Nederlandse boeren hebben zich bij de Europese demonstraties gevoegd van hun Europese boerenvrienden. Ze zijn gisteravond en ook vandaag in actie gekomen, in solidariteit met boeren overal in Europa... en in een poging om het achterlijke stikstofbeleid van Europa en Den Haag omver te werpen.
De koningin van rechts Nederland, Raisa Blommestijn, is meegegaan met de boeren naar het provinciehuis van Gelderland. Op Twitter (X) laat ze zien hoe dat eruit ziet:
Toen ze aankwamen bij het provinciehuis in Arnhem lieten de boeren meteen heel duidelijk weten wat hun eis is. Nee, ze willen niet wat details anders in het beleid. Nee, ze willen niet dat het net wat minder snel gaat. Ze eisen, terecht, een einde aan die achterlijke Europese GreenDeal van Frans Timmermans. Alle "bizarre klimaatplannen van de EU die hun sector kapot maken" moeten worden geschrapt:
Sprekers van de boeren, die overduidelijk pislink zijn en zich gesteund weten door boeren in alle andere EU-landen, hebben hun "rode lijn", aldus Raisa, aangeboden in het provinciehuis. "Geen enkele overheidsinstantie mag daar nog overheen, anders volgen 'massale demonstraties met troep'."

🚨🚜 Er wordt van alles beloofd door de politiek, maar het afbraakbeleid gaat gewoon door. Daarom bieden de boeren nu hun “rode lijn” aan in het provinciehuis in Gelderland: geen enkele overheidsinstantie mag daar nog overheen, anders volgen “massale demonstraties met troep.”

779
Reply
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Overigens is Raisa voor haar zelf begonnen nu ze niet meer voor Ongehoord Nederland werkt. Om dit soort werk te kunnen doen - meereizen met boeren, live verslag doen van hun protesten - is ze afhankelijk van donaties van bondgenoten. Van mensen die begrijpen dat dit soort werk van levensbelang is voor de nieuwsvoorziening in ons land. Steun haar dus! Doneer aan haar via BackMe zodat ze dit soort fantastisch werk kan blijven doen.
Met andere woorden, als de overheid doorgaat met dit knettergekke beleid, dan doen de boeren er gewoon een schepje bovenop. Letterlijk. Met mest. Want, tja, door die achterlijke regels zijn boeren bakken met geld kwijt aan de opslag van mest. Dan is het een stuk goedkoper als het per ongeluk - oeps! - zo ergens op een weg ofzo belandt. Of bij een provinciehuis, om een ander voorbeeld te noemen.
We gaan nu zien of Nederlandse en andere Europese boeren het dit keer serieus menen of dat ze toch weer een stap terugdoen na een paar dagen of weken van demonstraties. Vorig jaar verdwenen de protesten na de verkiezingsoverwinning van BBB bij de Provinciale Staten. Gebeurt dat nu weer of blijven ze doorgaan tot er échte veranderingen zijn die ervoor zorgen dat ze hun werk kunnen blijven doen - vandaag, volgend jaar, en over tien jaar ook nog?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten