portraitfactorynl tweede kamer 135

Caroline van der Plas verdedigt de boeren: "Nieuwe protesten zijn gevolg van beleid dat ze de wanhoop in drijft!"

Politiekfeb 02, 9:00
In heel Europa zijn boeren aan het demonstreren gegaan. Het begon in Nederland. Daarna deden Franse en Duitse boeren ook mee... en nu wordt er gesproken over Belgische boeren die in actie komen, Ierse boeren rijden woedend rond, en ga zo maar door. Caroline van der Plas heeft op Twitter (X) haar steun uitgesproken voor ónze boeren die naar de grens met België gereden zijn en die blokkeren.
Onze boeren blokkeren de grensovergang met België omdat ze duidelijk willen maken aan het Europees Parlement dat het de "onnozele mestregels" per direct moet schrappen. Daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in. Het is wanstaltig wat boeren overkomt - niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.
Caroline van der Plas heeft zich vandaag bij Goedemorgen Nederland uitgesproken ten faveure van de boeren. "Ik heb recent nog gezegd dat het grote Europese protesten zullen worden," aldus Van der Plas op tv. "De mestkelders zitten vol en ze krijgen regels op regels. Elke keer weer. Een heleboel boeren dreigen failliet te gaan, doordat de mestprijzen heel hoog zijn."
"Het is echt tijd dat er wat gedaan wordt aan die regels. Althans dat die boeren gewoon kunnen ondernemen. Rutte heeft uiteindelijk op de Europese top gezegd dat die regels misschien versoepeld moeten worden."
Op X (Twitter) voegt Van der Plas toe dat de demonstraties het gevolg zijn "van jarenlang beleid dat boeren steeds verder in de wanhoop en ellende drijft." Daarom, zegt ze, moeten Nederland en Brussel "nu eindelijk de knellende regels gaan aanpassen. Dit kan zo niet langer."

"Handhaven"

Ze begrijpt het dus volledig. Tegelijkertijd waarschuwt ze de boeren wel dat ze niet in strijd met de wet mogen handelen, bijvoorbeeld door van de snelweg af te gaan. "Dat heb ik met klimaatactivisten ook gezegd als zij snelwegen gaan blokkeren. Alles wat strafbaar is, is strafbaar en moet gehandhaafd worden," aldus de BBB'er.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL ACHTER DE BOEREN. Zij strijden voor hun voortbestaan. Daarin verdienen ze onze steun als bondgenoten. Denk jij daar net zo over? Steun het vrije DDS-geluid dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de boeren elke dag weer te steunen!
"Alles wat strafbaar is, is strafbaar en moet gehandhaafd worden. Maar ik snap de boeren heel goed en wat ze op dit moment doen," voegde de BoerBurgerBeweging-leider toe.
De boeren zijn momenteel op Europees niveau aan het demonstreren. In sommige gevallen wordt er natuurlijk afgeweken van wat wettelijk mag, dit onder "burgerlijke ongehoorzaamheid." Het lijkt erop dat Van der Plas dat soort acties niet steunt en echt alleen totaal toegestane protestacties omarmt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten