de dagelijkse standaard dh 01023

BBB en VVD beschuldigd van vieze spelletjes over Spreidingswet: 'BBB hield controverse tegen, VVD maakte het af in de Senaat'

Politiekjan 19, 14:00
Rechtse X-gebruikers zijn woedend op de VVD omdat die partij voor de belachelijke Spreidingswet gaat stemmen in de Tweede Kamer. Maar de nepliberalen zijn niet de enigen die het moeten ontgelden. Er is namelijk ook harde kritiek op BBB. BBB, zeggen critici, heeft de Spreidingswet bewust niet controversieel laten verklaren waarna de VVD het vieze spel mocht afmaken in de Senaat. Zo delen ze de schuld en denken ze er allebei mee weg te kunnen komen.
Eind vorig jaar wild een deel van de Kamer de Spreidingswet controversieel verklaren. Dit houdt in dat er geen beslissing over mag genomen zolang er een demissionair kabinet zit. Pas als een nieuwe coalitie het stokje heeft overgenomen mag er dan weer iets mee gedaan worden.
Ongelooflijk genoeg hield een meerderheid in de Kamer dat tegen. En dat was gek. Er was immers een rechtse meerderheid. Hoe dat kwam? Caroline van der Plas en haar BBB-fractie wilden de wet niet controversieel verklaren. Rechts stond opeens met lege handen en moest zich grote zorgen maken over wat er zou gebeuren als de wet, die heel Nederland in een AZC verandert, in de Eerste Kamer terecht kwam.

BBB en VVD verdelen de rollen in Spreidingswet

Critici zeggen nu op Twitter dat BBB en de VVD een vies spel hebben gespeeld inzake de Spreidingswet. Want nadat BBB de wet dus niet controversieel liet verklaren, zegt de partij in de Senaat nu wel tégen de wet te zullen stemmen. Maar het maakt helemaal niet uit wat de BBB doet in dat opzicht omdat de VVD immers de Spreidingswet opeens wél steunt in de Eerste Kamer.
Eén van die critici is Jan 'Superjan' Bennink. "Heel simpel," schrijft hij op X. "BBB zorgde dat de Spreidingswet niet controversieel werd verklaard. De VVD stemt daarna voor de wet. Ze hebben de klusjes verdeeld. Heel slim."

Heel simpel. BBB zorgde dat de spreidingswet niet controversieel werd verklaard. De VVD stemt daarna voor de wet. Ze hebben de klusjes verdeeld. Heel slim.

Ebru Umar
Ebru Umar
@umarebru

De @vvd er op de straat wil wél een rechts kabinet. Sterker nog, de VVD'er op straat heeft op @geertwilderspvv gestemd BBB wél unaniem tegen asieldwangwet’ telegraaf.nl/nieuws/1460585… via @telegraaf

145
Reply
Hij zegt dit in reactie op een X-post van opiniemaker Ebru Umar die zich verbaast over de opstelling van de VVD (en BBB). Want, zegt zij, gewone VVD'ers - "op straat" - willen een rechts kabinet én een rechts immigratiebeleid. Dan is het stemgedrag van de Eerste Kamerfractie ronduit bizar.
Volgens een flink aantal critici waaronder Bennink is dat dus helemaal niet raar. De theorie is dat BBB controversieel verklaring van de Spreidingswet bewust heeft tegen gehouden en dat de partij een afspraak heeft gemaakt met de VVD dat die club daarna de wet zou steunen in de Senaat. Op die manier zijn ze niet allebei 100% schuldig. Gedeelde schuld is halve schuld, zeg maar.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met dit soort vuile BBB-VVD spelletjes. Jij ook? Steun ons dan! Big Tech en Big Media straffen ons namelijk genadeloos hard omdat we kritisch zijn over het partijkartel. Alleen met jouw donaties via BackMe kan DDS overleven én groter en sterker worden. Doneer hier en help DDS deze karteldieren elke dag weer te ontmaskeren!
Verder rondkijkend op X is het duidelijk dat veel rechtse gebruikers de mening van Bennink delen. Er is, zeggen zij, duidelijk sprake van een BBB-VVD opzetje over deze verschrikkelijke wet. Wat we de afgelopen weken (en maanden) gezien hebben is dus puur theater. Een show voor de bühne.
Zal het zo zijn?
Wat het antwoord op de vraag ook is: of het nu afgesproken werk is of niet, het resultaat is hetzelfde. BBB en de VVD hebben ervoor gezorgd dat de Spreidingswet er komt. Daarmee hebben ze Nederland samen een geweldig gevoelige klap toegebracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten