immigrants 5

Professor Jan Latten slaat alarm over roekeloze bevolkingsgroei en migratiebeleid

Immigratiefeb 25 , 19:30
Demograaf en professor Jan Latten slaat in de uitzending van WNL Op Zondag alarm over de roekeloze bevolkingsgroei door ongebreidelde migratie. Als voormalig hoofddemograaf van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt hij brandhout van de huidige immigratie- en bevolkingsgroei, die volgens hem geen enkele gelijkenis vertoont met de maatschappelijke ontwikkelingen.
Latten pleit voor de instelling van een ministerie voor Gezin en Bevolking. Hij hamert op het verband tussen bevolkingsgroei en gezinsdynamiek, waarbij jongeren haast ontmoedigd lijken te worden om een gezin te stichten. Ondanks de heersende overtuiging dat vergrijzing de drijvende kracht is achter migratie, verkondigt Latten dat het tekort aan jonge arbeidskrachten de wortel van de arbeidsmarktproblematiek is.
Latten trekt ongenadig aan de bel over de nieuwe uitdagingen die het met zich meebrengt. Hij uit zijn ernstige bezorgdheid over mogelijke integratieproblemen, waarbij diverse bevolkingsgroepen zich eerder naast dan met elkaar lijken te vestigen. Volgens hem kunnen sociale en maatschappelijke spanningen, in combinatie met razendsnelle veranderingen in de culturele samenstelling, leiden tot onrust en conflicterende standpunten.
De demograaf betreurt de povere integratie en de opkomst van “naastelkaarlevingen”, vooral bij groepen met roots in islamitische landen. Hij benadrukt dat veel van hun opvattingen haaks staan op de Nederlandse Grondwet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Latten roept om een drastische beperking van de immigratie tot 65.000 per jaar, zoals voorgesteld door de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen. Hij onderstreept het cruciale belang van een rationele aanpak van immigratie, waarbij de overheid, net als bij gezinsplanning, zorgvuldig moet overwegen wat het land werkelijk aankan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten