shutterstock 2330789903

Schokkend! Belgische gedetineerden in levensgevaar na absurde verkrachting en mishandelding

Buitenlandmrt 13 , 18:00
Terwijl we hier soms denken dat onze gevangenissen meer weg hebben van gezellige herbergjes, hebben de gevangenen bij onze zuiderburen een minder prettige ervaring achter de tralies. Zo is er nu een schokkend voorval in de gevangenis van Antwerpen aan het licht gekomen waarbij een gevangene maar liefst drie dagen lang ernstig mishandeld werd door niet één, niet twee, maar vijf van zijn celgenoten. De man is nu in levensgevaar en heeft zware verwondingen opgelopen.
Het drama kwam aan het licht toen de gedetineerde halsoverkop naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Het Gevangeniswezen zwijgt in alle talen over de details van dit gruwelijke incident, maar belooft plechtig dat er 'in het belang van het onderzoek' gehandeld wordt. Geen woord over mogelijke acties om de veiligheid in de gevangenis te verbeteren.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat deze barbaarse daad gefilmd werd door de daders zelf. Ja, je leest het goed. Schijnbaar hebben de Belgische gedetineerden gewoon allemaal een telefoontje op zak. Het is duidelijk dat er van alles misgaat terwijl er wél volop tijd en energie wordt gestoken in bijvoorbeeld het vervolgen van Dries van Langenhove. Wat een puinhoop bij onze zuiderburen!
Het hele verhaal wordt nog erger: Het slachtoffer is bruut met een bezemsteel verkracht en ze hebben de man zelfs gedwongen om uitwerpselen te eten. Hoe dit allemaal - DRIE DAGEN LANG - buiten het zichtveld van bewakers heeft kunnen gebeuren is een raadsel en een grote schande. De vakbonden wijzen het voorval aan als 'een direct gevolg' van jarenlange overbevolking en onderbezetting bij de bewaking in de gevangenissen. Ja, dat zal wel, maar laten we hopen dat dit soort redeneringen niet de norm worden voor het handhaven van orde en veiligheid.
DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten