screen shot 2022 10 20 at 13

Wopke Hoekstra in rap tempo getransformeerd naar wokewaanzinnige 'klimaatridder' met ''genderevenwichtig'' team in Brussel

EUokt 02 2023, 11:00
De Europese bubbel lijkt al snel effect te hebben op kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra. Na slechts enkele weken in Brussel lijkt hij te transformeren van een ooit gerespecteerd CDA-minister naar wat we nu kunnen omschrijven als een 'klimaatridder' als we de Telegraaf moeten geloven.
Hoekstra staat maandagavond voor een uitdaging: de strenge milieucommissie van het Europees Parlement. En als de berichten kloppen, heeft Hoekstra al aardig zijn best gedaan om in hun goede boeken te komen. Waar hij eerder nog kritisch was, lijkt hij nu opeens de loftrompet te steken over het beëindigen van 'fossiele subsidies' en spreekt hij vol lof over de Europese natuurherstelwet - een wet die eerder door CDA'ers met veel scepsis werd bekeken.
"Natuur is onze beste bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering", verkondigt Hoekstra nu. Een opmerkelijke wending, gezien zijn eerdere standpunten. En dan hebben we het nog niet eens over zijn plotselinge zorg voor 'genderevenwichtigheid' binnen zijn team. Hoekstra is woke geworden om zijn kans om Eurocommissaris te worden kansrijker te maken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Is dit de echte Wopke Hoekstra? Of is dit slechts een voorbeeld van een politicus die zich voegt naar wat op dat moment politiek gunstig lijkt? Het lijkt erop dat Hoekstra zijn ideeën en principes overboord heeft gegooid voor een lucratieve positie in Brussel. Het is maar de vraag of de kiezers deze transformatie zullen waarderen. Wat is er nog over van de idealen en standpunten die Hoekstra ooit zo sterk vertegenwoordigde? Het antwoord lijkt duidelijk: weinig tot niets. Je kunt nog beter de vraag stellen heeft Hoekstra wel ooit echt ideeën en principes gehad?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten