sergio perez et max verstappen 2022 cropped

Red Bull kan Sergio Perez eruit gooien: "Hij haalt veel te weinig punten!"

Formule 1jul 08, 15:15
Er is goed nieuws voor supporters van Red Bull. Het Oostenrijkse team kan in de zomerstop namelijk de falende tweede coureur Sergio Perez uit zijn bolide gooien. Dit kan als hij meer dan 100 punten en/of 5 plekken op achterstand staat van Max Verstappen in het kampioenschap. Nou, met nog twee races te gaan tot de summerbreak wordt dat geen probleem; als je van hem wilt, tenminste.
Perez is de laatste tijd echt enorm aan het falen. Aan het begin van het seizoen was het nog redelijk, maar sindsdien is hij helemaal teruggevallen. De reden? Hij is gewoon niet goed genoeg. De schade van zijn gebrek aan kwaliteit kon nog beperkt worden omdat Red Bull veruit het sterkste team was. Maar nu McLaren en Mercedes minstens net zo snel zijn, en eigenlijk waarschijnlijk sneller, faalt hij weekend na weekend na weekend.
Een paar weken geleden liet Red Bull weten dat het contract met Perez verlengd was. Dat was een grote schok voor iedereen die F1 kijkt. Perez is namelijk echt heel slecht bezig. Maar, zei teambaas Christian Horner, ze gingen ervan uit dat hij beter zou presteren vanaf dat moment. De druk was er immers af!
Nou, dat valt tegen. Meneertje koekepeertje heeft nu 137 punten achterstand op Verstappen. Daarnaast staat hij nu op plek 6... en de kans is groot dat hij gaat dalen naar plek 7 of zelfs naar plek 8 na de twee volgende Grand Prix, die allebei verreden worden voor de summerbreak.
Volgens vrijwel alle media - en Red Bull mensen zeggen het ook met zoveel woorden - mag Red Bull het contract met Perez vernietigen als hij 1) meer dan 100 punten achterstand heeft op Max in het midden van het seizoen en/of 2) als hij meer dan vijf plekken achter Max staat in het algemeen klassement. Daar wordt aan voldaan. Het verschil tussen beide mannen is afgrijselijk groot, niet alleen qua snelheid, maar ook in de stand.
In het verleden maakte dat allemaal niet zoveel uit. Maar dit jaar heeft Max een teamgenoot nodig die presteert; die hem helpt, die punten afsnoept van zijn concurrenten, en die er staat als hij, Max, pech heeft.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Perez is overduidelijk die teamgenoot niet. Hij faalt Grand Prix na Grand Prix. Hij lijkt qua snelheid meer op Lance Stroll en Logan Sargeant dan op, zeg Carlos Sainz, George Russell, of Oscar Piastri - de mannen die bij hun eigen team 'tweede rijder' zijn officieel, maar die dicht in de buurt blijven bij hun nummer 1 of zelfs (regelmatig) sneller zijn.
Deze man moet eruit. Max moet iemand naast zich hebben die ingezet kan worden om strategische spelletjes te spelen. Als dat niet gebeurt gaat Red Bull gewoon naast de wereldtitel voor constructeurs grijpen - en komt Max uiteindelijk zelfs in de problemen in het individuele klassement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten