330.000 illegale vluchtelingen in 2022, een stijging van 64 procent!

330.000 illegale vluchtelingen in 2022, een stijging van 64 procent!

Immigratiejan 13, 18:00
Het aantal illegale vluchtelingen is het afgelopen jaar met 64 procent gestegen. Dat aantal is sinds 2016 nog niet eerder zó hoog geweest. 330.000 mensen hebben de tocht gemaakt, voornamelijk via de zogeheten Westelijke Balkanroute.
Dit laat het Europese agentschap voor beveiliging van de grenzen, Frontex vandaag weten via een persbericht. Daarin wordt ook duidelijk dat het nu het tweede jaar op rij is dat er een stijging zichtbaar is. Zo zou 47 procent van de illegale vluchtelingen een Syrische, Afghaanse of Tunesische afkomst hebben. Voornamelijk bij Syriërs zien we een grote hoeveelheid illegale vluchtelingen. Namelijk zo’n 94.000, twee keer zo veel als in 2021.

Er zijn 145.600 mensen geregistreerd die via de Westelijke Balkanroute de reis naar Europa hebben gemaakt. Maar liefst een stijging van 136% in vergelijking met 2021. De Westelijke Balkanroute zorgt voor irreguliere binnenkomst van vluchtelingen. De Route loopt via Oost-Europa onder andere via Albanië, Kosovo, Servië. De route is een van de meest bekende en gebruikte migratieroutes. De overtocht via de Middellandse Zee is een stuk minder, maar ook daarin is volgens het onderzoek een stijging zichtbaar. Zo’n 50% meer mensen maakte de overtocht via de Middellandse Zee.
Ook blijkt uit het onderzoek dat maar 1 op de 10 mensen vrouw is en dat ook de aantal minderjarigen enorm laag is, namelijk zo’n 9%. Het zijn dus met name jonge mannen die naar Europa afreizen en de beelden die nog wel eens gebruikt worden in de media van kinderen en vrouwen die een zware reis naar Europa afleggen een vertekend beeld geeft. Volgens het onderzoek is het dus goed zoeken naar deze doelgroep omdat de meeste mensen die de reis maken man zijn.
Met het onderzoek van Frontex wordt in ieder geval weer duidelijk dat de toestroom van illegale mensen voorlopig nog niet minder gaat worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten