330.000 illegale vluchtelingen in 2022, een stijging van 64 procent!

330.000 illegale vluchtelingen in 2022, een stijging van 64 procent!

Het aantal illegale vluchtelingen is het afgelopen jaar met 64 procent gestegen. Dat aantal is sinds 2016 nog niet eerder zó hoog geweest. 330.000 mensen hebben de tocht gemaakt, voornamelijk via de zogeheten Westelijke Balkanroute.

Dit laat het Europese agentschap voor beveiliging van de grenzen, Frontex vandaag weten via een persbericht. Daarin wordt ook duidelijk dat het nu het tweede jaar op rij is dat er een stijging zichtbaar is. Zo zou 47 procent van de illegale vluchtelingen een Syrische, Afghaanse of Tunesische afkomst hebben. Voornamelijk bij Syriërs zien we een grote hoeveelheid illegale vluchtelingen. Namelijk zo’n 94.000, twee keer zo veel als in 2021.

Er zijn 145.600 mensen geregistreerd die via de Westelijke Balkanroute de reis naar Europa hebben gemaakt. Maar liefst een stijging van 136% in vergelijking met 2021. De Westelijke Balkanroute zorgt voor irreguliere binnenkomst van vluchtelingen. De Route loopt via Oost-Europa onder andere via Albanië, Kosovo, Servië. De route is een van de meest bekende en gebruikte migratieroutes. De overtocht via de Middellandse Zee is een stuk minder, maar ook daarin is volgens het onderzoek een stijging zichtbaar. Zo’n 50% meer mensen maakte de overtocht via de Middellandse Zee.

Ook blijkt uit het onderzoek dat maar 1 op de 10 mensen vrouw is en dat ook de aantal minderjarigen enorm laag is, namelijk zo’n 9%. Het zijn dus met name jonge mannen die naar Europa afreizen en de beelden die nog wel eens gebruikt worden in de media van kinderen en vrouwen die een zware reis naar Europa afleggen een vertekend beeld geeft. Volgens het onderzoek is het dus goed zoeken naar deze doelgroep omdat de meeste mensen die de reis maken man zijn.

Met het onderzoek van Frontex wordt in ieder geval weer duidelijk dat de toestroom van illegale mensen voorlopig nog niet minder gaat worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
EU vluchtelingen balkan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer