Asielzoekers Budel gedragen zich weer volgens gemeente, preventief fouilleren opgeheven

Asielzoekers Budel gedragen zich weer volgens gemeente, preventief fouilleren opgeheven

Wilders houdt een toespraak temidden van landbouwwerktuigen op het Malieveld. Bron: Screenshot YouTube.

Asielzoekers in het overlastgevende asielzoekerscentrum in Budel worden niet meer preventief gefouilleerd. Volgens de gemeente Cranendonck is daar geen aanleiding meer voor. De afgelopen maanden zouden er geen noemenswaardige incidenten meer hebben plaatsgevonden in het azc. Om die reden wordt er per direct gestopt met het preventief fouilleren van asielzoekers.

De vraag is wel hoelang het nu goed blijft gaan in het beruchte asielzoekerscentrum in Budel. Twee maanden geleden stelde de Noord-Brabantse gemeente het preventief fouilleren nog in na een hele reeks aan steekpartijen in en rond het azc.

Ondertussen is de gemeente Cranendonck het overlastgevende asielzoekerscentrum liever kwijt dan rijk. Daarom heeft de gemeente besloten dat het azc per 1 juli 2024 definitief haar deuren sluit voor de opvang van asielzoekers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties