shutterstock 2201703817

Britse en Italiaanse premiers bundelen krachten voor strict migratiebeleid: "radicalisme nodig om massamigratie aan te pakken"

Immigratiedec 17 2023, 11:00
De Britse premier Rishi Sunak en zijn Italiaanse collega Giorgia Meloni slaan de handen ineen om een gezamenlijk gefinancierd project te ondersteunen dat tot doel heeft migranten terug te sturen naar hun thuisland. Deze gezamenlijke aankondiging vond plaats tijdens een politiek festival in Rome, georganiseerd door Meloni's partij, waarbij Sunak aanwezig was en zijn Italiaanse collega prees voor haar strikte migratiebeleid.
In formele besprekingen op het kantoor van Meloni, committeerden beide regeringsleiders zich aan maatregelen om de aankomst van migrantenboten aan hun kusten te stoppen. Ondanks de kritiek op hun respectieve migratiebeleid, variërend van Sunaks plannen om asielzoekers naar Rwanda te sturen tot Meloni's pogingen om het werk van reddingsschepen in de Middellandse Zee te beperken, benadrukte Sunak de bereidheid van beiden om "de consensus te doorbreken" in zijn toespraak tijdens een bijeenkomst van Meloni's partij, Fratelli d'Italia.
Sunak prees Meloni's overtuiging en vastberadenheid, waarbij hij haar vergeleek met de voormalige Britse premier Margaret Thatcher. Hij benadrukte de noodzaak van enig "radicalisme" om massamigratie aan te pakken en waarschuwde dat het negeren van het probleem de aantallen alleen maar zou doen toenemen, wat een overweldigende impact zou hebben op de landen en hun vermogen om de meest behoeftigen te helpen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Elon Musk, de voornaamste gastspreker, wees op het lage geboortecijfer in Italië en drong er bij het publiek op aan om "meer Italianen te krijgen om de Italiaanse cultuur te behouden", een doelstelling van de regering-Meloni. De opmerkelijke samenwerking tussen Sunak en Meloni markeert een nieuwe alliantie in de zoektocht naar oplossingen voor het complexe vraagstuk van migratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten