shutterstock 2307131181

Defensieminister Kajsa Ollongren (D66) houdt angstvuren brandend: "De dreigingen zijn groter dan ooit!"

Politiekdec 17 2023, 13:00
Nadat Wilders">Geert Wilders' PVV onlangs de verkiezingen won, maakt defensieminister Kajsa Ollongren zich druk over de "nieuwe politieke wind" in Den Haag. Tijdens een interview met WNL Op Zondag liet ze haar bezorgdheid blijken over het standpunt van de PVV om geen geld of spullen meer naar Oekraïne te sturen.
Volgens Ollongren lijkt de PVV met dit standpunt zich lekker achter de dijken te willen verschuilen, terwijl zij hamert op het belang van internationaal defensiebeleid. Ze beweert dat de verdediging van Nederland niet alleen begint bij onze grenzen, maar ook elders, zoals in Oekraïne. "De dreigingen zijn groter dan ooit. We leven in een gevaarlijke en onzekere tijd," waarschuwt ze.
Ollongren richt haar waarschuwing tot de PVV: "Je kan je hoofd niet in het zand steken." Volgens haar moet er gewoon geld naar de verdediging van Oekraïne, omdat dat zogenaamd ook goed is voor onze eigen veiligheid. De recente motie in de Tweede Kamer om steun aan Oekraïne voort te zetten, brengt haar enigszins tot bedaren, maar ze blijft hameren op internationale betrokkenheid.
Ondertussen lijkt D66 een soort angstcampagne te voeren. Ze proberen blijkbaar snel allerlei zaken door te drukken voordat een eventueel Kabinet Wilders I aan de macht komt. Volgens sommigen is het nieuwe leiderschap van D66 een flop van jewelste. Maar in plaats van eens in de spiegel te kijken, gaan ze vol gas om zoveel mogelijk angst onder de bevolking te verspreiden in de hoop verkiezingswinst te ondermijnen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De veelgehoorde boodschap, vooral bij de NPO, is dat "Poetin niet stopt bij Oekraïne." Waar die redenering vandaan komt, is een raadsel. Alsof Rusland direct Polen of andere buurlanden gaat aanvallen. Poetin is misschien wat eigenaardig, maar zo gek is hij nou ook weer niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten