shutterstock 2138104151

Knettergek! Kajsa Ollongren (D66) pompt opnieuw miljarden euro's in Oekraïne: "Met dit bedrag geven we een duidelijk signaal af!"

Politieknov 17 2023, 20:00
Kajsa Ollongren heeft verklaard dat Nederland ook volgend jaar Oekraïne financieel blijft steunen in de strijd tegen Rusland. Het kabinet heeft daarom voor 2024 ruim 2 miljard euro gereserveerd. Minister van Defensie Kajsa Ollongren benadrukt: "Met dit aanzienlijke bedrag geven we een duidelijk signaal af: Oekraïne kon én kan op ons blijven rekenen."
Volgens Ollongren zal het geld voornamelijk worden ingezet voor militaire steun, maar ook voor de wederopbouw van het land en het opsporen en vervolgen van oorlogsmisdadigers. Het gereserveerde bedrag is iets lager dan de 2,5 miljard euro die dit jaar voor Oekraïne beschikbaar was. Aan dit bedrag werd deze zomer nog eens 1,7 miljard euro toegevoegd. Hiermee komt het kabinet de belofte na die afgelopen zomer tijdens de NAVO-top in Vilnius aan Oekraïne is gedaan.
In Oekraïne is er grote behoefte aan munitie en onderhoud van eerder geleverde systemen. Nederland wil met het geld met name de Oekraïense luchtverdediging versterken, zodat het land zich kan blijven verdedigen tegen Russische aanvallen.
Echter, het roept vragen op dat er zo'n absurd hoog bedrag wordt toegewezen aan een oorlog terwijl Nederland met aanzienlijke problemen kampt, zoals de woon- en migratiecrisis. Met dat geld zouden veel verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om het leven van de eigen inwoners te veraangenamen. Maar nee, Ollongren maakt gretig gebruik van haar laatste maanden als minister van Buitenlandse Zaken om zichzelf nog even goed te profileren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ollongren schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat Oekraïne "kan rekenen op voorspelbare Nederlandse steun zolang als dat nodig is". Ze voegt eraan toe: "Het is ook een politiek signaal richting Rusland dat het kabinet vastberaden is de steun aan Oekraïne voort te zetten. Het is te hopen dat deze dwaasheid na de verkiezingen, met mogelijk een Wilders in het kabinet, een andere richting op gaat."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten