vooruit back to the climate 2021

Ophef in België! Socialistische "Vooruit"-leider Conner Rousseau krijgt de wind vanvoren na racistische uitspraken: "gewoon op slaan!"

Buitenlandnov 17 2023, 19:00
Ophef bij onze zuiderburen! De linkse ‘Vooruit’-partijleider Conner Rousseau heeft voor opschudding gezorgd na onthullingen van racistische uitspraken tijdens een avondje stappen in zijn woonplaats Sint-Niklaas. De 31-jarige Rousseau, ooit gezien als de toekomst van de socialisten, kwam in oktober in de problemen nadat Belgische media details onthulden over zijn dronken bui en de beledigende opmerkingen tegenover agenten, met name gericht op de Roma-gemeenschap.
De onthullingen veroorzaakten een golf van kritiek in het Belgische parlement, waar politici met afschuw reageerden op de uitspraken van de partijleider. Bij zijn aanstelling in 2019 werd Rousseau gezien als een veelbelovende figuur voor de socialisten, maar het recente schandaal heeft zijn reputatie ernstig geschaad.
Na de storm van kritiek bood Rousseau tijdens een persconferentie zijn excuses aan voor zijn uitlatingen, waarbij hij toegaf dat hij op een "echt foute manier" zijn frustraties over overlast door de Roma-gemeenschap had geuit. Echter, citaten uit het gesprek met de agenten onthulden dat zijn opmerkingen veel verder gingen dan aanvankelijk werd aangenomen. Volgens Het Nieuwsblad zou Rousseau onder andere hebben gezegd: "Die Roma of andere zigeuners staan hier elke fucking dag met hun matras of frietketel. Echt waar, die Roma, gewoon op slaan. Daar kunde geen fucking kloten mee doen hè, met die gasten."
De reacties op Rousseau's uitspraken lopen uiteen. Coalitiepartners in de federale regering nemen afstand van zijn woorden, met Groen-voorzitter Nadia Naji die aangeeft dat de uitspraken "bijzonder hard binnenkomen". De Franstalige socialisten van PS noemen de uitspraken "walgelijk en onaanvaardbaar". Zelfs Tom Van Grieken van Vlaams Belang veroordelen racistische uitspraken, benadrukkend dat pleiten voor geweld op basis van huidskleur onaanvaardbaar is.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten