shutterstock 1075105040

Frans Timmermans (PvdA) uit twijfels over Greta Thunberg's rol als klimaatboegbeeld: "Heel moeilijk"

Politieknov 15 2023, 17:00
Het recente optreden van Greta Thunberg in Amsterdam heeft veel discussie veroorzaakt en heeft zelfs geleid tot een breuk met prominente XR-sympathisanten. Niemand minder dan onze eigen Klimaatpaus Frans Timmermans doet nu ook een duit in het zakje en zet zijn vraagtekens bij het optreden van Thunberg.
Frans Timmermans betreurt het sterk dat Greta Thunberg tijdens de grote klimaatmars in Amsterdam afgelopen weekend ook het conflict in het Midden-Oosten heeft aangesneden. In het televisieprogramma Goedemorgen Nederland noemt de politiek leider van GroenLinks-PvdA het "heel jammer". Thunberg gaf op het podium op het Museumplein het woord terug aan een Palestijnse activiste, die eerder was afgekapt vanwege het uitspreken van de omstreden anti-Israëlische leus "from the river to the sea". Deze leus wordt geassocieerd met terroristische organisaties zoals Hamas en wordt gezien als een oproep tot de vernietiging van Israël.
Timmermans bekritiseert deze actie van Thunberg omdat het volgens hem het klimaat "heel erg in een politieke controverse" betrekt. Hij benadrukt dat dit mensen kan afschrikken, wat juist vermeden moet worden. Hij gaat niet in op de vraag of Greta nog steeds het gezicht van de internationale klimaatbeweging kan zijn, maar hij geeft toe dat hij het moeilijk vindt.
Het is opmerkelijk dat zelfs Frans Timmermans twijfels uit over het optreden en de profilering van Greta. Het lijkt er sterk op dat zowel de organisatie als de klimaatactiviste hun positie hebben overschat. Het lijkt alsof ze een gevoel van onaantastbaarheid hebben ontwikkeld en zich mengen in maatschappelijke kwesties die weinig te maken hebben met het klimaat. Deze ontwikkeling wordt als potentieel gevaarlijk beschouwd, en het is bemoedigend om te zien dat zelfs linkse politici steeds meer afstand nemen van XR en Greta.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten