screenshot 2023 03 11 at 084251

Schokkende onthulling: gebrek aan onderzoek naar effecten puberteitsremmers bij transgenderjongeren

Binnenlandnov 17 2023, 18:00
Een schokkende onthulling over de behandeling van genderdysforie bij kinderen in Nederland roept ernstige vragen op. Zeventien jaar geleden kondigde de genderkliniek van het VUMC (nu Amsterdam UMC) aan dat het de effecten van puberteitsremmers op de hersenontwikkeling bij transgenderjongeren zou onderzoeken. Echter, volgens neurowetenschapper Sarah Burke, die destijds bij het VUMC betrokken was bij onderzoek naar de hersenen van transgender jongeren, is dit onderzoek nauwelijks uitgevoerd bericht Zembla.
Dit nieuws is alarmerend, gezien het feit dat de verstrekking van puberteitsremmers aan jongeren met genderdysforie gewoon is doorgegaan, ondanks het gebrek aan kennis over mogelijke langetermijneffecten. Inmiddels zijn er meer dan duizend jongeren met deze medicatie behandeld, zonder duidelijke inzichten in de risico's voor hun hersenontwikkeling.
De grondlegger van de behandelmethode, endocrinoloog Henriette Delemarre, beloofde in 2006 dat het VUMC het effect van het tegenhouden van de puberteit op de hersenontwikkeling zou onderzoeken. "Er vindt veel ontwikkeling plaats in de hersenen tijdens de puberteit, ook onder invloed van geslachtshormonen, maar niemand weet dat precies," zei Delemarre destijds. Maar, zoals Burke nu bevestigt, heeft grondig onderzoek nooit plaatsgevonden.
Dit gebrek aan onderzoek naar een kritieke behandeling bij een kwetsbare groep is ronduit verontrustend. De mogelijke gevolgen van deze nalatigheid kunnen aanzienlijk zijn, vooral omdat jongeren en hun ouders een beslissing moeten nemen over het starten van een behandeling zonder volledige informatie over de gevolgen voor de hersenontwikkeling.
De situatie roept fundamentele vragen op over de verantwoordelijkheid van medische professionals en onderzoeksinstituten. Hoe kon deze kritieke lacune in het onderzoek ontstaan en blijven bestaan? Het is essentieel dat de medische gemeenschap deze vragen beantwoordt en de nodige stappen onderneemt om dit soort tekortkomingen in de toekomst te voorkomen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In een tijd waarin de rechten en welzijn van transgender personen steeds meer erkenning krijgen, is het van cruciaal belang dat de medische behandeling die zij ontvangen, gebaseerd is op grondige en betrouwbare wetenschappelijke kennis. De jongeren en hun families verdienen niets minder dan volledige transparantie en een goed geïnformeerde keuze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten