dilan yesilgoz de balie 2022

Pijnlijk moment voor Yesilgoz (VVD) tijdens SBS-verkiezingsdebat: "De integriteit van mijn partij wordt in twijfel getrokken!"

Politieknov 17 2023, 17:00
Het verkiezingsdebat bij SBS6 gisteravond leverde enkele opmerkelijke momenten op, vooral toen de opvallende VVD-donateur, uitzendmagnaat Frank van Gool, het woord nam ten gunste van zijn bedrijf. De reactie van lijsttrekker Yeşilgöz was direct zichtbaar, waarbij ze verrast leek en duidelijk ongemakkelijk was bij de manier waarop hij zijn vraag formuleerde.
Van Gool, CEO van OTTO Workforce, had eerder een aanzienlijke donatie van een ton aan de VVD gedaan. Lijsttrekker Dilan Yeşilgöz benadrukte echter dat dit niet betekent dat de partij automatisch zijn standpunt over arbeidsmigratie overneemt. Tijdens het debat bij SBS6 maakte ze expliciet duidelijk dat ondernemers geen "invloed kunnen kopen".
In de studio was Van Gool aanwezig om het belang van arbeidsmigranten voor de economie te benadrukken. Toen gespreksleider Wilfred Genee zijn financiële bijdrage aan de VVD ter sprake bracht, reageerde Yeşilgöz geïrriteerd en benadrukte ze dat ze het niet waardeert dat haar integriteit en die van haar partij in twijfel worden getrokken.
Yeşilgöz herinnerde eraan dat de VVD in haar verkiezingsprogramma pleit voor beperking van arbeidsmigratie, hoewel de partij vooral de nadruk legt op het beperken van de asielinstroom. Ze benadrukte dat dit geen garantie is dat de partij het volledig eens moet zijn met haar donateurs.
Ondanks deze verduidelijking blijft het opvallend, vooral gezien de felle reactie. Dit roept vragen op of deze donateur en mogelijk andere vermogende ondernemers met diepe zakken invloed kunnen uitoefenen op het beleid van de VVD. Het imago dat de partij heeft opgebouwd, lijkt deze vraag niet geheel ongegrond te maken. In de nabespreking bij 'Vandaag Inside' vroegen de heren zich af of de redactie dit niet beter had kunnen screenen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten