20220125 tweede kamer rob jetten d66 4

Rob Jettens D66 droom versus de realiteit: Kaag geen echte optie voor premier

Politieknov 17 2023, 16:30
Rob Jetten, lijsttrekker van D66, heeft onlangs een opvallende uitspraak gedaan bij BNR Nieuwsradio die de wenkbrauwen doet fronsen. Volgens hem hadden veel Nederlanders liever Sigrid Kaag gezien als premier in plaats van Mark Rutte. Deze bewering lijkt echter meer op een illusie uit de D66-echokamer dan op de Nederlandse politieke realiteit.
Jetten probeert de teleurstelling over het afgelopen kabinet te verzachten door te wijzen op de vermeende investeringen van zijn partij in onderwijs en wetenschap. Maar zijn woorden komen over als holle retoriek wanneer men de werkelijke resultaten bekijkt. Het beeld dat Jetten schetst van een progressief, groen D66 dat grote stappen maakt, blijkt bij nadere beschouwing meer wishful thinking dan feit.
Onder studenten, een doelgroep waar D66 traditioneel goed scoort, merkt Jetten dat de gunfactor voor zijn partij lang niet meer zo vanzelfsprekend is. Dit is een indicatie dat de partij zijn beloftes niet waar heeft kunnen maken. Jetten spreekt over investeringen in onderwijs, hogere lerarensalarissen, de terugkeer van de basisbeurs, en het houden van de rente op studieleningen op 0 procent. Echter, deze zaken resoneren niet zoals verwacht bij de jonge kiezers. Het lijkt erop dat de praktijk achterblijft bij de theorie.
Het idee dat Kaag een serieuze kandidaat was voor het premierschap, klinkt voor velen buiten de D66-kringen als een verre fantasie. Jettens bewering dat veel mensen Kaag boven Rutte verkozen hadden, lijkt dan ook meer op een wanhopige poging om de D66-aanhang hoop te geven dan op een reflectie van de politieke realiteit in Nederland.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze situatie illustreert een groter probleem binnen D66: de kloof tussen idealistische beloftes en de harde realiteit. Terwijl Jettens woorden duiden op ambitieuze plannen en grootse toekomstdromen, blijft het de vraag in hoeverre deze plannen werkelijkheid zullen worden. Het lijkt erop dat D66 nog een lange weg te gaan heeft om de vertrouwen van de kiezer te herwinnen en hun beloftes waar te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten