screenshot 2023 11 14 at 215143

De tijd voor kerstverlichting in de tuin is weer aangebroken

Economienov 17 2023, 16:30
Waar het voor de een wachten is tot de Sint het land uit is, is de ander al druk in de weer met het versieren van de kerstboom. Hoe leuk is het dan om niet alleen binnen flink aan de slag te gaan, maar ook buiten en dan met name in je tuin eens flink uit te pakken. Wat we namelijk vaak vergeten, is dat we vanuit ons huis, ook heel goed kunnen zien wat er allemaal buiten gebeurt. Hoe leuk is het dan dat niet alleen de kerstboom is voorzien van kerstverlichting, maar je ook buiten het een en ander in kerstsfeer hebt staan? Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je in huis prima weet wat er allemaal moet gebeuren, maar het buiten vaak wat lastiger wordt, hebben wij een aantal tips voor je! Met deze tips weet je namelijk niet alleen hoe je het buiten leuk kunt versieren, maar ook welke kerstverlichting het populairste is en met welke praktische zaken je rekening moet houden.

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van kerstverlichting voor buiten?

Wanneer je de boel buiten wilt gaan versieren, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld handig te weten of bepaalde verlichting koppelbaar is. Hoe handig is het om bijvoorbeeld een prachtige ijspegelverlichting aan je gevel te hangen, waarmee je de hele gevel in kerstsfeer weet te brengen. Omdat de kans bestaat dat je aan één niet voldoende hebt, is het wel prettig dat je er twee of zelfs drie aan elkaar kunt verbinden. Gelukkig is dit met koppelbare kerstverlichting voor buiten geen enkel probleem. Zo hoef je dus geen stekkerdoos te hebben waar je meerdere stekkers in kunt stoppen, maar kun je alles koppelen, zodat je de stekker veilig binnen in het stopcontact kunt doen.

Zorg voor een IP67 aansluiting

Bij het aanschaffen van kerstverlichting voor buiten is het belangrijk om rekening te houden met de aansluiting, met name de IP67 classificatie speelt hierbij een belangrijke rol. Deze classificatie duidt op de weerbestendigheid van de aansluiting en is van groot belang om ervoor te zorgen dat je verlichting zelfs onder barre weersomstandigheden zoals regen en sneeuw goed blijft functioneren. Een IP67 aansluiting is volledig stofdicht en bestand tegen onderdompeling in water tot een meter diepte, wat betekent dat je kerstverlichting veilig buiten kan blijven, zelfs tijdens regenachtige dagen. Kijk dus altijd even goed naar het type aansluiting, zodat je de kerstverlichting zonder problemen buiten kunt laten hangen, terwijl jullie lekker op de bank zitten met wat heerlijke kersthapjes en wat drinken te genieten van een goede kerstfilm.

Let op het energielabel

Bij de keuze van kerstverlichting is energiezuinigheid ook iets om goed over na te denken. Tegenwoordig zien we natuurlijk vooral LED verlichting, wat zorgt voor een stuk minder stroomverbruik. Het voordeel aan deze verlichting, is dat het niet alleen een stuk minder energie verbruikt, maar ook een langere levensduur heeft. Dat zorgt er dus voor dat je niet iedere kerst nieuwe verlichting hoeft te halen, maar deze verlichting moet dus rustig een aantal jaar meegaan. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de boel netjes opruimt en niet zomaar ergens in een doos gooit en het hele jaar op zolder laat staan. Om je een idee te geven van de kosten, zijn de kosten voor een gemiddelde kerstboom met verlichting, bij zo’n 8 uur per dag branden, niet veel meer dan een euro per dag. Reden genoeg dus om de kerstverlichting tijdens deze periode gezellig aan te laten.

Populaire kerstverlichting

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van kerstverlichting voor buiten, is het nu tijd om wat populaire verlichting te bespreken. Natuurlijk zijn er ontzettend veel leuke ideeën, maar wij zullen ons in dit artikel beperken tot een top 3. Dus wil jij aan de slag met het versieren van je voortuin of het huis? Dan zijn deze 3 items goed om je achterhoofd te houden.

IJspegelverlichting

ijspegelverlichting is de perfecte manier voor mensen met weinig ruimte om het huis te kunnen versieren. Het voordeel van deze verlichting, is dat je het namelijk aan de gevel kunt bevestigen en er dus niet perse een tuin voor nodig hebt. Daarbij is het wel handig te kijken naar een type dat kan worden gekoppeld voor het geval je aan één lichtstreng niet voldoende hebt om de hele gevel van je huis om te toveren tot een grote lichtzee.

Koppelbare kerstverlichting

Wanneer je de boel buiten wilt versieren, zit je er niet op te wachten dat je straks allemaal stekkers hebt die je moet zien weg te werken. Kijk daarom goed of je koppelbare kerstverlichting hebt, zodat je bijvoorbeeld meerdere lichtnetten of guirlandes met elkaar kunt verbinden. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld de hele gevel wilt verlichten, maar niet beschikt over een guirlande van langer dan 5 meter. Door te kiezen voor koppelbare kerstverlichting, hoef je nooit meer bang te zijn dat het niet past. Doordat deze met elkaar kunnen worden verbonden, lijkt het van de buitenkant net alsnog het één grote lange guirlande is bijvoorbeeld.

Vlaggenmast kerstboom

Wil je graag een kerstboom met kerstverlichting in je tuin? Dan is de vlaggenmast kerstboom een absolute aanrader. Een vlaggenmast kerstboom is een slimme en leuke manier om je tuin tijdens de kerst wat op te vrolijken. Je gebruikt je vlaggenmast als basis voor een kerstboom en hangt daar de kerstboom aan op. Let bij het kopen van een vlaggenmast kerstboom op de hoogte en het materiaal van de mast, zodat deze stevig genoeg is voor de versieringen. Het handige is dat een vlaggenmast kerstboom weinig ruimte inneemt en makkelijk op te zetten is. Het voordeel is dat de meeste vlaggenmast kerstbomen kant en klaar zijn en je deze dus niet zelf nog hoeft te versieren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten