shutterstock 2311819755

VVD-leidster Dilan Yeşilgöz vindt het hoog tijd worden voor een vrouwelijke premier in Nederland

Politieknov 17 2023, 11:00
Volgens VVD-leider Dilan Yeşilgöz is het hoog tijd voor een vrouwelijke premier, zoals ze verklaarde in de serie "De Lijsttrekkers". Daarnaast merkt ze op dat er toenadering is met de PVV van Geert Wilders, met name op het gebied van de islam, maar benadrukt tegelijkertijd fundamentele verschillen, met name op het gebied van een mogelijke Nexit en het klimaat. Ze bekritiseert Wilders' standpunt over het verlaten van de EU vanwege de vermeende schadelijke gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Wanneer het gesprek verschuift naar mogelijke samenwerking met NSC van Pieter Omtzigt en de BBB van Caroline van der Plas, benadrukt Yeşilgöz dat er raakvlakken zijn, maar dat de onduidelijkheid over de haalbaarheid en betaalbaarheid van hun plannen een obstakel vormt. Ze uit haar zorgen over het gebrek aan doorrekening van de plannen van deze partijen en benoemt de mogelijke conservatieve koers die hiermee gepaard gaat.
Opvallend is Yeşilgöz' betoog over de noodzaak van een vrouwelijke premier in Nederland. Ze noemt het 'pijnlijk' dat er wereldwijd slechts een handvol vrouwelijke premiers zijn en dat Nederland nog nooit een vrouw aan het roer heeft gehad. Yeşilgöz sluit af met een optimistische blik op de peilingen, waarin de VVD momenteel op 27 zetels staat. Ze erkent de blijdschap hierover, maar benadrukt dat de verkiezingen nog zes dagen verwijderd zijn.
Het moet op dit punt bijzonder teleurstellend zijn voor Sigrid Kaag, die nu hoogstwaarschijnlijk met afgrijzen naar de lopende verkiezingscampagne kijkt. De voormalige D66-diva trad aan met de ambitie om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden. Helaas lijkt het erop dat haar inspanningen zijn uitgemond in een aanzienlijke mislukking, en nu wordt ze geconfronteerd met de ironie van het feit dat de partij waarmee ze eerder heeft geregeerd, nu serieus kans maakt om die felbegeerde positie op te eisen en de annalen van de geschiedenis in te gaan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten