screen shot 2023 03 28 at 121348

Post-corona Nederland: Een generatie die de overheid niet meer gelooft

Politiekaug 14 2023, 17:00
De verhouding tussen de jeugd en de overheid lijkt wel een slecht huwelijk dat gedoemd is te mislukken. Al jaren lijkt de overheid een blinde vlek te hebben voor de noden en behoeften van de jeugd, en de coronapandemie heeft alleen maar laten zien hoe diep dit wantrouwen zit.
Recent onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut legt de pijnlijke waarheid bloot: jongeren hebben hun vertrouwen in de overheid verloren. En geef ze eens ongelijk. De zogenoemde 'horizontale' polarisatie, waar groepen binnen de samenleving elkaar met argwaan bekeken, heeft plaatsgemaakt voor een 'verticale' polarisatie. Dat betekent dat de jeugd nu vooral omhoog kijkt, met een beschuldigende blik richting de overheid bericht nu.nl.
Het is makkelijk om te zien waarom. Terwijl onze jeugd zich beknot voelde door de pandemiemaatregelen, deed de overheid weinig om hun zorgen weg te nemen. Vragen over hun toekomst? Genegeerd. Zorgen over de woningmarkt? Gebagatelliseerd. En terwijl ze worden gebombardeerd met doemscenario's over klimaatverandering, krijgen ze ook nog eens een overdosis 'Woke agenda2030' over zich heen gestort.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de avondklokrellen. Sommigen in de media deden dit af als zinloos geweld, maar laten we eerlijk zijn: het was een uitbarsting van opgekropte frustratie. Jongeren van verschillende achtergronden kwamen samen, verenigd in hun afkeer van een overheid die hen in de steek laat.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De boodschap is duidelijk. De overheid moet wakker worden en de zorgen van de jeugd serieus nemen. Want als ze dat niet doen, zullen ze een hele generatie verliezen. En dat is een prijs die de politiek simpelweg niet kan veroorloven. Aan de andere kant is het goed dat jongeren de overheid kritisch bekijken en niet alles voor zoete koek aannemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten