shutterstock 2310033351

Extinction Rebellion gaat weer ouderwets de openbare orde verstoren: Demonstraties en blokkade aangekondigd voor 30 december

Politieknov 17 2023, 21:00
De klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) lijken te beseffen dat het weinig oplevert om zich te mengen in een politieke kwestie zoals het Hamas-Israëlconflict. Dit leidde tot een enorme backlash tijdens de klimaatdemonstratie in Amsterdam van vorige week. Dus hebben ze besloten om op zaterdag 30 december om 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam te blokkeren. Lekker ouderwets de openbare orde verstoren!
De groep eist dat ING stopt met alle financiering van en dienstverlening aan de fossiele industrie en dreigt de snelweg niet vrij te geven totdat aan hun eisen is voldaan. Het lijkt erop dat XR zichzelf verliest in een waas van zelfrechtvaardiging, zonder zich bewust te zijn van de schadelijke gevolgen van hun acties. XR-woordvoerder Liet de Jong beweert dat de groep sinds 2021 "vredevol" actie voert tegen het fossiele financieringsbeleid van ING, maar het is duidelijk dat hun begrip van vreedzaamheid nogal dubieus is.
De overdreven retoriek van de woordvoerder, die beweert dat klimaatrampen zich in hoog tempo opvolgen en kinderen dagelijks op de vlucht moeten slaan, lijkt meer op angst zaaien dan op een constructieve dialoog. Het doel lijkt eerder te liggen in het genereren van aandacht dan in het nastreven van echte verandering.
Het blokkeren van de A10, een van de belangrijkste verkeersaders in Nederland, is niet alleen een ondoordachte zet, maar het is ook gevaarlijk en brengt de veiligheid van vele weggebruikers in gevaar. Moet de bevolking werkelijk de dupe worden van de onverantwoorde acties van een activistische groep die haar eigen agenda probeert door te drukken?
De blokkade lijkt meer op een publiciteitsstunt dan op een doordachte strategie om ING te bewegen tot verandering. Het is onwaarschijnlijk dat deze actie de steun van het publiek vergroot, gezien de overlast die het veroorzaakt en de onrealistische eisen die worden gesteld. In plaats van het publiek bewust te maken, duwt XR mensen mogelijk weg van de milieukwestie door hun extreme methoden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten